Wolfgang Riepl

Carlos Brito, de CEO van de wereldbrouwer AB InBev, kreeg de voorbije maandag 147.758 aandelen. Tegen de slotkoers van maandag is dat een mooie som van 7,3 miljoen euro. Maar de bonus is lager dan de superbonus die andere leden van het directiecomité ontvingen.

Wolfgang Riepl

Brussels Airlines dook in het coronajaar 2020 diep in het rood. "Maar de herstructurering die vorig jaar werd versneld en verscherpt legt de basis voor een duurzame toekomst", meldt de eigenaar, het Duitse Lufthansa, in zijn jaarverslag 2020.

Uit het magazine
Alain Mouton

Door de coronacrisis ontstaan kansen op de arbeidsmarkt, en dat niet alleen voor wie zijn baan verliest. Meer mensen overwegen hun carrière te heroriënteren. "Doorgaans kunnen die mensen veel meer dan ze zelf beseffen", zegt loopbaanbegeleider Nils Van Uffelen. Ook ondernemingen zien vaak de mogelijkheden niet. Sterke competenties zitten soms waar je ze niet verwacht.

Uit het magazine
Daan Killemaes & Benny Debruyne

Je zult nu maar een leidinggevende zijn. Je moet je team digitaal aansturen, corona schudt je businessmodel door elkaar en iedereen kijkt naar jou om de meubelen te redden. Vanaf volgende week gidst Katleen De Stobbeleir, professor leadership aan de Vlerick Business School, u als nieuwe columniste in Trends langs de wolfijzers en schietgeweren die in elke organisatie op de loer liggen.

Uit het magazine
Wim Ver Elst

Een jaar geleden ging de renteloze kunstlening Kunst Aan Zet van start. Via de 41 deelnemende galeries zijn 44 kredieten afgesloten om een werk van een levende Vlaamse kunstenaar op afbetaling te kopen. "Het duurt soms even duurt voor dingen doordringen."