Uit het magazine

Christian Van Thillo (CEO De Persgroep): 'We laten niet met ons sollen, door niemand'

Fons Van Dyck

Als de digitale revolutie de voorbije decennia één sector op zijn kop heeft gezet, dan wel de mediasector. Slechts enkele mediabedrijven in de Benelux wisten te overleven. Medialaan - De Persgroep is er een van. Dankzij haar sterke man Christian Van Thillo. 'Wij wilden de eerste zijn. Want in slechte tijden is het de sterkste die overwint. En in goede tijden wil iedereen bij de marktleider zijn.'

Uit het magazine

De Vlaamse kantoormarkt verandert

West-Vlaanderen ontpopt zich als een volwaardige kantoormarkt, stelt de vastgoedadviseur BelSquare in een marktstudie. Het ondernemerschap en de ruime talentvijver stuwen er de vraag naar kantoorruimte.

Uit het magazine

Barre tijden voor grote merken: hoe is het zover kunnen komen?

Stijn Fockedey

Koopt u nog altijd Coca-Cola, ketchup van Heinz of wasproduct van Dash? Dan bent u niet mee met de nieuwste trend: géén populaire merkproducten kopen. De grote merken broeden op een tegenzet, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Een verhaal over lege winkelrekken, stabureausen de jongste miljardair ter wereld.

Knack

Geens mag streep trekken door paradepaardje

Tex Van berlaer

Het Brussels International Business Court (BIBC), het prestigeproject van minister van Justitie Koen Geens (CD&V), komt er niet meer deze legislatuur. N-VA trekt haar steun voor de Engelstalige rechtbank in. De andere oppositiepartijen weigeren Geens een handje te helpen.

Uit het magazine

Leerkrachten staken: geen kwestie van hogere lonen

Vier vakbonden hebben het onderwijspersoneel opgeroepen om op 20 maart te staken. Ze viseren niet zozeer de huidige minister, maar willen de volgende regering laten weten dat het water de leerkrachten aan de lippen staat. Is de ontevredenheid een luxeprobleem of heeft de sector een punt?

MoneyTalk

Hoeveel is een bedrijfswagen waard?

Groen wil de fiscale voordelen voor de bedrijfswagen vervangen door een mobiliteitsbudget voor elke werknemer. CD&V wil vanaf 2023 enkel nog zero-emissievoertuigen als bedrijfswagens. Hoeveel financieel voordeel kunnen werknemers met een bedrijfswagen maximaal verliezen?

Knack

Hoe Kia via Europa de internationale autowereld verovert

Urbain Vandormael

De verkiezing van de Jaguar I-Pace tot 'Auto van het Jaar 2019' lag in de lijn van de verwachtingen. Dé verrassing kwam van de Kia Ceed op plaats drie, op slechts drie punten van de I-Pace en Alpine A110 die op een gedeelde eerste plaats eindigden. Nochtans zetelen er geen Zuid-Koreaanse autojournalisten in de jury. De hoge score moet dus te maken met de intrinsieke kwaliteiten van de Ceed.

Elektrische e-tron bij Audi Brussels komt op kruissnelheid

De productie van de nieuwe elektrische SUV bij Audi Brussels draait bijna op kruissnelheid. Over twee, drie maanden is het zover. 'Deze gloednieuwe fabriek staat er voor de volgende jaren', zegt de afscheidnemende fabrieksdirecteur Patrick Danau.

Goedkoop geld voedt positieve stemming op Belgisch Mipim-paviljoen

Zo'n 25.000 vastgoedprofessionals bezochten dit jaar de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes, die op vrijdag zijn deuren sloot. Onder hen waren er zo'n 1500 Belgen. "De stemming bij de Belgen is positief", getuigt Raymond Trost, CEO van CFE, een van de grootste aannemers van het land.