Uit het magazine
Alain Mouton

Nog voor het goed en wel gestart was, ligt het debat over de pensioenhervorming opnieuw stil. Nochtans hebben we niet veel tijd meer. De grote groepen die op de drempel van hun pensioen staan, moeten nu langer werken. Bij elk uitstel verkleint het effect van een hogere effectieve pensioenleeftijd. Op basis van voorbeelden uit het verleden en uit het buitenland trekt Trends vijf pijlers op die het Belgische pensioenhuis kunnen stutten.

Hans Brockmans

Het aandelenplatform Forge Global gaat naar de beurs van New York via een fusie met Motive Partners Corp. Dat is het blancochequebedrijf dat is gelanceerd door Motive Partners van de Vlaming Rob Heyvaert. Door de fusie wordt Forge gewaardeerd op 2 miljard dollar.

Stijn Fockedey

Slecht nieuws voor Ant Financial en zijn eigenaar Alibaba. Zijn in China zeer populaire betaalapp Alipay mag wellicht geen kleine leningen meer aanbieden. "De Chinese overheid perkt al twee jaar de macht in van techgiganten zoals Alibaba", zegt China-expert Pascal Coppens.

Alain Mouton

Een verzoeningslunch tussen PS-voorzitter Paul Magnette en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moest de plooien in de federale regering gladstrijken. Met beperkt effect. Meer bepaald MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft straffe verklaringen afleggen, en krijgt dan de wind van voren van de PS. Men lijkt in constante verkiezingsmodus. De al beperkte hervormingsmachine van de regering ligt zo volledig stil.