Alain Mouton

Kritiek op minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) omdat de vaccinaties sneller kunnen, de zonnepanelensaga die in het gezicht van Open Vld ontploft en de N-VA die met de vinger wordt gewezen omdat de taxshift een gat in de Vlaamse begroting slaat. De regering-Jambon zit en blijft in de hoek waar de klappen vallen.

Roeland Byl

Hier en daar sluiten scholen tijdelijk de deuren om de verspreiding van de Britse variant te voorkomen. Maar een algemene opschorting van het onderwijs of een verlengde krokusvakantie is niet nodig, adviseren onderwijsexperts. "Er is eerder een afkoeling in de maatschappij buiten de schoolmuren nodig", vindt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Uit het magazine
Alain Mouton

De coronapandemie heeft van de staat opnieuw een dominante economische speler gemaakt. Op die invloed en het torenhoge overheidsbeslag komt amper kritiek. Het vrijemarktdenken komt in de verdrukking. Daarin schuilen gevaren, waarschuwen economen. En wie heeft het nog over de kwaliteit van de heel dure overheid?

Uit het magazine
Jozef Vangelder & Luc Huysmans

Nu de hoofdvergunning toegekend is en alle contracten toegewezen zijn, is de Oosterweelverbinding helemaal uit de startblokken. Al dat beton zal er over vijftig jaar nog altijd liggen. Is het project nog wel een goed idee? Experts beantwoorden vijf vragen over de op twee na grootste stadswerf in Europa.

Uit het magazine
Luc Huysmans

Ventileren is belangrijk in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. In goed geventileerde gebouwen kan het besmettingsrisico tot tien keer lager zijn. Nu een veel besmettelijkere variant van het virus in ons land de eerste uitbraken veroorzaakt, is ventileren belangrijker dan ooit.

Uit het magazine
Xavier Attout

Op de Brusselse kantoormarkt overheerst de onzekerheid. Door corona stellen bedrijven hun verhuisplannen uit. Het is ook afwachten wat de gevolgen van telewerken zijn op de opname van kantoorruimte. Nu bedrijven bekijken of ze het met minder vierkante meters kunnen doen en er nieuwe projecten op stapel staan, dreigt een overaanbod.