Uit het magazine

Nog nooit stonden zo weinig nieuwe appartementenprojecten te koop in Brussel. Het aanbod daalt kwartaal na kwartaal. Het gevolg ligt voor de hand: de prijzen exploderen. En dat sijpelt door naar de markt van de bestaande appartementen én in de huurprijzen. Het wakkert het debat over de stadsverdichting weer aan.

Uit het magazine
Benny Debruyne & Stijn Fockedey

Overal grijpen tech- en internetbedrijven de macht. Het succes van het Amerikaanse Silicon Valley is onmogelijk te kopiëren, daarvoor is België te klein. Maar de voorbije vijftien jaar is hier wel een steeds rijker ecosysteem van beloftevolle techbedrijven uitgebouwd. Collibra en Odoo worden zelfs op 5 en 3 miljard dollar gewaardeerd. Toch is er weinig reden voor euforie.

Daan Killemaes

De Europese Centrale Bank blijft onder toenemende kritiek opvallend rustig bij de hoge inflatie in het eurogebied. De ECB van twintig jaar geleden had vandaag wellicht wel hard ingegrepen. Wordt de ECB softer met de jaren, of heeft ze zich aangepast aan een veranderende economie?

Uit het magazine
Alain Mouton

De jacht in Vlaanderen heeft vaak de perceptie tegen. Ze heet oubollig en niet natuurvriendelijk te zijn. De sector verdedigt zich: de jacht is belangrijker dan de meeste mensen denken. Er is het economische gewicht, want een hoop mensen verdienen er hun brood mee. Daarnaast dragen de jagers via wildbeheer bij tot een ecologisch evenwicht.