Luc Huysmans

Liefst 58.433 sociale woningen worden de komende jaren uitgerust met zonnepanelen. Op initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) ondertekenden de betrokken sociale huisvestingsmaatschappijen vandaag 26 oktober de oprichtingsakte van de coöperatieve vennootschap Aster.

Alain Mouton

'We moeten niet constant van strategie veranderen', verklaarde eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) deze week als antwoord op de virologen die een lockdown bepleiten. De regering haalde de bovenhand: geen lockdown maar strengere maatregelen in sport en cultuur. Maar wat zal gebeuren als de coronacijfers blijven verslechteren? Valt het economisch leven dan toch stil? Nu al gaan in de bedrijfswereld alarmsirenes af.

Patrick Claerhout

Terwijl veel banken hun kantorennet afslanken, investeert bpost bank om de klant dicht bij huis te blijven bedienen. Zo komen er 400 nieuwe selfbankautomaten, waar klanten hun rekeninguittreksels kunnen printen en overschrijvingen kunnen doen.

Daan Killemaes

Best nog veel, luidt de korte samenvatting. Maar de aanslepende coronacrisis zal de Belgische staatsschuld met gemak boven 120 procent van het bruto binnenlands product (bbp) tillen. Dat verhoogt het alarmniveau van onze staatsfinanciën van code groen naar code geel.

Stijn Fockedey

Barco moest vandaag teleurstellende resultaten voor het derde kwartaal opbiechten en stuurde een winstwaarschuwing uit. "De fundamenten en de groeikansen in onze markten zijn nog altijd intact", reageert CEO Jan De Witte. "Het is nu aan ons om de juiste beslissingen te nemen, om sterker uit deze crisis te komen."

Wolfgang Riepl

Het Zweedse Ellos Group, een onlineverkoper van interieur en kleding, is het enige actief dat nog rest bij het voormalige beursgenoteerde FNG. Maar het bedrijf kampt met een enorme schuldenlast. De in België failliete kleding- en schoenenketen draaide de forse overnameprijs in de nek van de Zweden.

Luc Huysmans

50Hertz, de Duitse dochter van de Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia, heeft samen met de Deense netbeheerder Energinet de Combined Grid Solution ingehuldigd. Dat is de eerste hybride onderwaterkabel.

Ilse De Witte & Jef Poortmans

Officiële cijfers zijn er niet, maar de mensen op het terrein maken zich sterk dat de besmettingen van jongeren niet zozeer op de scholen gebeuren. Op wat onderweg naar huis, 's avonds of in het weekend gebeurt, hebben ze veel minder zicht.