Uit het magazine

Margrethe Vestager: 'De markt creëert kampioenen, niet de politiek'

Jozef Vangelder

Wie de vrije markt verdedigt, heeft nooit rust. Europees commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager pareert aanvallen uit vele hoeken: internetgiganten die de economie kapen, of Europese politici die dromen van monsterfusies. Met de Europese Unie komt het uiteindelijk wel goed, want het alternatief is veel slechter. "Wie niet wil samenwerken, verliest de controle."

Uit het magazine

'Het slechte nieuws is voor 27 mei'

Daan Killemaes

Het is ontluisterend hoe weinig aandacht er tijdens de verkiezingscampagne is voor de internationale ontwikkelingen en hun impact op de Belgische conjunctuur. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

Knack

Betaalt BMW-topman Harald Krüger de rekening voor tegenvallende resultaten?

Urbain Vandormael

Na tien vette jaren wordt BMW dit jaar geconfronteerd met tegenvallende resultaten: de verkoop slabakt en de bedrijfswinst daalt. Daardoor maakt het aandeel een slechte beurt op de beurs. Op de aandeelhoudersvergadering van 16 mei in München moet topman Harald Krüger verantwoording afleggen. Van zijn uitleg zal afhangen of zijn contract, dat volgend jaar afloopt, wordt verlengd. Leek dat tot voor kort nog een certitude, dan rijst daar nu plots twijfel over.

Uit het magazine

Claire Tillekaerts: 'Vlamingen durven niet trots te zijn'

Jozef Vangelder

Export is het dagelijks brood van de Vlaamse economie. Maar onze openheid is ook onze kwetsbaarheid in tijden van handelsoorlogen en anti-Europees populisme. Een beetje zelfverzekerdheid kan dus geen kwaad, vindt Claire Tillekaerts, de topvrouw van het Vlaamse exportagentschap FIT. "We moeten leren vertellen waar we goed in zijn."