Investeringsfonds Pieterjan Bouten pompt geld in start-up Tekst.com

Co-founders Wouter Janssen en Tiebe Parmentier
Myrte De Decker
Myrte De Decker redacteur bij Trends

De Gentse start-up Tekst.com haalt 700.000 euro op bij Entourage, het investeringsfonds van techondernemer Pieterjan Bouten. Het geld zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het AI-platform en om de Europese groei te verdiepen. “We zijn al in staat om Fortune500-bedrijven te bedienen.”

Een doorsneewerknemer zucht al bij de 97 ongelezen e-mails in zijn inbox. Op mailadressen van grote bedrijven, type hallo@klantendienst.be, is dat gemakkelijk een honderdvoud daarvan. Tekst.com heeft een AI-platform gecreëerd om die massa e-mails efficiënter te verwerken. De software screent inkomende berichten en stuurt die vervolgens automatisch door naar de juiste persoon.

De Gentse start-up haalt 700.000 euro op bij Entourage, het investeringsfonds van techondernemer Pieterjan Bouten (ex-Showpad), dat in een heel vroege fase geld investeert in start-ups. Tekst.com zit ook in de Entourage Studio waar het wordt omringd door doorgewinterde techondernemers die hun expertise delen.

Het geld zal worden gebruikt om het platform verder te ontwikkelen en de Europese groei te verdiepen. “We zijn al aanwezig op verschillende markten, van Scandinavië over Spanje tot Noord-Amerika”, zegt CEO Wouter Janssen. “Die willen we nu verder uitdiepen. Er is momenteel een AI-hype gaande waar we snel op moeten inspelen. Omdat ons platform heel wendbaar is, kunnen we heel snel schakelen tussen bedrijven.”

Drie keer winst

Tekst.com is onder meer partner van Salesforce en Microsoft. Daardoor kan de software in de back-office aan de bestaande systemen in bedrijven gekoppeld worden, zoals aan een Outlook-mailbox. “De bestaande software die bepaalde sleutelwoorden of regels herkent, kan 20 procent van het inkomende mailverkeer verwerken”, zegt CTO Tiebe Parmentier. “Wij gebruiken historische data – lees: e-mails – om het systeem slimmer te maken en de accuraatheid te verhogen.”

Het oprichtersduo ziet drie gigantische winsten voor bedrijven. Ten eerste krijgen zij inzichten in de berichten die toestromen, hoe urgent die zijn of hoe ze beantwoord moeten worden. Daarnaast brengt Tekst.com structuur, omdat alle medewerkers de berichten op dezelfde en meest efficiënte manier kunnen verwerken. Tot slot zorgt de automatisering voor toenemende werktevredenheid en productiviteit van de medewerkers. De software haalt saaie, repetitieve taken, zoals het screenen van die mails, uit het takenpakket.

In de portefeuille van Tekst.com zitten grote namen, waaronder de Amerikaanse farmareus Becton Dickinson, gespecialiseerd in medisch materiaal, en de zuivelcoöperatie Milcobel. “Sinds onze start in 2021 draaien we bijna winst”, zegt Janssen. “We zijn al in staat Fortune500-bedrijven te bedienen. Maar om te groeien, is extra kapitaal nodig. Die twee gaan hand in hand. Dankzij Entourage hebben we snelheid gepakt en is onze groeicurve steil omhoog gegaan.”

Lees ook:

Pieterjan Bouten over zijn nieuwe project Entourage: ‘De vraag is of we genoeg ambitieuze ondernemers vinden’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content