De 20 duurste steden ter wereld voor sterrenrestaurants, Brussel op plaats 15

© Getty Images
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Denemarken is het duurste land en zijn hoofdstad Kopenhagen de duurste stad ter wereld voor een etentje in een sterrenrestaurant. Opmerkelijk: België is een van de minst dure landen voor sterrenrestaurants, maar Brussel haalt wel de top vijftien van duurste steden.

Dat zegt het internationale culinaire magazine Chef’s Pencil. Dat onderzocht de degustatiemenu’s van meer dan 3.500 een-, twee- en driesterrenrestaurants in meer dan veertig landen en gebieden. Waar meerdere degustatiemenu’s werden aangeboden, bracht het tijdschrift naar eigen zeggen het duurste in rekening. Het maakte vervolgens een rangschikking op basis van de mediaanprijzen op, dat betekent dat de helft goedkoper is en de helft duurder. De globale mediaanprijs voor het duurste degustatiemenu in een sterrenrestaurant is 167 euro per persoon, zonder drank en fooien.

Het duurste land om in een sterrenrestaurant te eten, blijkt weinig verrassend Denemarken te zijn (2.200 Deense kroon of 295 euro). Ons land behoort met een mediaanprijs van 135 euro tot de meest betaalbare landen, wereldwijd slechts vijf en in Europa twee landen zijn goedkoper (Vietnam, Brazilië, Malta, China en Griekenland). Voor Brussel alleen is de situatie wel anders, want onze hoofdstad haalt nog net de top vijftien van duurste steden ter wereld (215 euro). De Deense hoofdstad Kopenhagen (416 euro) voert die rangschikking autoritair aan.

Bekijk hieronder de top twintig volgens Chef’s Pencil. Lees hier het volledige rapport van Chef’s Pencil.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content