MoneyTalk

Steeds meer kopers van vastgoed vinden hun weg naar Biddit. Via dat platform kunnen kandidaat-kopers online een bieding uitbrengen op een woning zonder zich te hoeven verplaatsen naar een verkoopzaal. Volgens de Federatie van het Notariaat (Fednot) stijgt het aantal verkopen jaar na jaar.

Laurenz Verledens

De klimaatverandering laat zich ook voelen op de Vlaamse woningmarkt. Sinds de overstromingen van juli wordt er voor woningen in overstromingsgevoelig gebied 4 procent minder betaald.

Wie in Vlaanderen een niet-residentieel gebouw koopt, zoals een kantoorgebouw of een winkel, is sinds dit jaar verplicht het te renoveren. Als het dak, de beglazing, de verwarmings- en de koelinstallatie niet binnen de vijf jaar aan de normen voldoen, volgt een boete. Volgens Olivier Carrette van de vastgoedfederatie BVS leidt dat tot een verdere professionalisering van de sector. Drie vragen.

Vastgoedbedrijf Montea start het nieuwe jaar met een "sterke groei" dankzij enkele nieuwe samenwerkingsakkoorden en overnames in België en Nederland. Dankzij de transacties groeit de portefeuille met meer dan 300.000 vierkante meter aan gebouwen, meldt de beursgenoteerde specialist in logistiek vastgoed dinsdag.

De aanwervingsintenties van Belgische kmo's zijn de hoogste die hr-dienstverlener SD Worx heeft gemeten sinds het daarover cijfers verzamelt sinds 2010. Vooral kmo's in de industrie en de bouw hebben grote rekruteringsplannen, zo blijkt zondag uit de driemaandelijkse tewerkstellingsenquête.

De huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in 2021 met gemiddeld 23,902 pond gestegen, de grootste stijging ooit op een jaar tijd. De gemiddelde prijs voor een huis steeg in december tot een recordhoogte van 254.822 pond (ruim 303.000 euro), meldde de hypotheekbank Nationwide Building Society donderdag.

MoneyTalk
Laurenz Verledens

Het was het voorbije jaar bijzonder druk op de Belgische woningmarkt. Maar de recentste Vastgoedbarometer van de notarissen wijst richting een afkoeling van de markt.

Knack

De Nederlandse huizenprijzen lagen vorige maand ruim een vijfde hoger dan in november vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster is dat de sterkste toename in ruim twee decennia. Het gaat daarnaast om een evenaring van de grootste prijsstijging in meer dan veertig jaar.