Laurenz Verledens

Immobel heeft plannen voor een vastgoedfonds dat zich richt op de residentiële huurmarkt. De beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar speelt daarmee in op de groei van de huurmarkt en op de toenemende interesse van institutionele investeerders voor woningvastgoed.

Versluys Groep lanceert in het Nederlandse Cadzand-Bad het residentiële project The Hamptons. De vijftig appartementen hebben een totale verkoopwaarde van circa 30 miljoen euro. Het wordt het grootste project van Versluys in Nederland.

Uit het magazine
Roeland Byl & Daan Killemaes

Je zal maar een bedrijf hebben gebouwd op zorgvastgoed. Wat doe je dan wanneer een pandemie een spoor van oversterfte door de rustoorden trekt? "Corona heeft onze fundamenten niet aangetast", zegt Stefaan Gielens, de CEO van Aedifica. "De vergrijzing gaat voort, maar Europa laat zijn ouderen niet in de steek. En het is niet allemaal kommer en kwel in een rustoord."

Laurenz Verledens

Als een soort datingbureau gaat Forest Fwd voor bedrijven op zoek naar een geschikte grond. Niet om er een bedrijfsgebouw op neer te poten, maar om er een bos te planten.

Montea, investeerder in logistiek vastgoed, heeft bij zes institutionele beleggers in de VS 235 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 'groene' obligaties met looptijden van tien tot vijftien jaar. Dat meldt Montea woensdag voorbeurs.

Laurenz Verledens

De vastgoedmarkt in de Ardennen is in uitstekende doen. De belangstelling voor tweede verblijven in de regio zat al in stijgende lijn en de coronacrisis heeft die tendens nog versterkt.

De prijzen op de Belgische vastgoedmarkt zijn het afgelopen coronajaar aanzienlijk gestegen, raakte eerder al bekend. Maar ons land is hiermee niet alleen. De prijsstijging ligt precies op het Europese gemiddelde en is zelfs een pak lager dan in onze buurlanden, blijkt uit de jongste cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.