MoneyTalk

Vanaf 9 juni worden de coronamaatregelen ook voor de Vlaamse woningmarkt een stuk versoepeld. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele past de kleurcode voor de woningmarkt aan van rood naar oranje. 'Het blijft wel belangrijk om de nodige hygiënemaatregelen strikt op te volgen en te allen tijde de social distance te garanderen', aldus Diependaele.

MoneyTalk

De middelen die de Vlaamse regering voorziet voor sociale woningbouw blijven onderbenut. Dat zegt Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit). Uit een antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) blijkt dat er dit jaar 200 miljoen euro aan sociale woningbouw is uitgegeven. 'Dat is amper 12 procent van de beschikbare middelen voor 2021', zegt Veys.

We Invest, een vastgoedbedrijf met kantoren in Brussel en Wallonië, breidt uit naar Vlaanderen. De Belgische scale-up in residentieel vastgoed heeft de ambitie om op twee jaar tijd via franchise een 25-tal kantoren te starten. Het bedrijf haalde daarvoor extra kapitaal op bij onder meer de investeringsmaatschappij van de Brusselse overheid.

Het grootste vastgoedbedrijf van Duitsland, Vonovia, heeft een akkoord om het nummer twee, Deutsche Wohnen over te nemen. De deal heeft een waarde van 19 miljard euro, zo is dinsdag bekendgemaakt. Dat is meteen de grootste overname in de Duitse vastgoedsector ooit.