De beurs Batibouw, die in het teken staat van bouwen en verbouwen, is uitgesteld tot mei 2022. Dat kondigen de organisatoren woensdag aan in een persbericht.

Knack

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) en minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vragen dat de federale regering het gunstig btw-tarief van 6 procent voor sloop en heropbouw verlengt. Ze hebben daarvoor een brief geschreven naar federaal minister van Financiën Vincent van Peteghem (CD&V). De stopzetting van de regeling strookt niet met de Vlaamse klimaatambities, zeggen Diependaele en Demir.

Uit het magazine
Xavier Attout

De belangstelling voor retailparken leeft op, met dank aan de coronapandemie. Het klassieke model van de schoenendoos vol zielloze winkels is wel voorbijgestreefd. De toekomst is aan een mix die beantwoordt aan de plaatselijke vraag. Nieuwe projecten zullen zeldzaam zijn. De ontwikkelaars focussen almaar meer op de herontwikkeling van bestaande winkelparken en shoppingcenters.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in haar halfjaarlijks rapport over de financiële stabiliteit gewaarschuwd voor een zeepbel op de vastgoedmarkten. Ook alsmaar stijgende prijzen op de financiële markten baren zorgen.

De Trump Organization, de holding van Donald Trump, gaat de huurovereenkomst van zijn luxehotel in Washington D.C. voor 375 miljoen dollar verkopen aan investeringsgroep CGI Merchant. Die zou het Trump-hotel een nieuwe naam geven, melden Amerikaanse media.

Laurenz Verledens

Home Invest Belgium wil zijn positie op de Antwerpse vastgoedmarkt versterken. Op het Antwerpse Eilandje zal het een kantoorgebouw ombouwen tot een residentieel complex met dertig appartementen.