Uit het magazine
Xavier Attout

Het lijkt erop dat de coronacrisis de particuliere vastgoedbelegger nog conservatiever maakt. Kleine appartementen en huizen voor de verhuur blijven erg gewild, terwijl hippe beleggingen, zoals colivingpanden, minder in de gratie zijn.

Uit het magazine

Door de coronacrisis zouden de investeringen in professioneel vastgoed dit jaar dalen met 30 procent. Het logistieke vastgoed en het zorgvastgoed houden wel stand. Maar op de kantorenmarkt rijzen vragen en het commerciële vastgoed is midscheeps getroffen.

Hans Brockmans

Er komt geen crash op de woningmarkt door de coronarecessie, voorspelt Koen De Leus (chief economist BNP Paribas Fortis) in een rapport dat Belgisch Financieel Forum enkele dagen geleden publiceerde. Een zwak aanbod, de lage hypothecaire rente, een stabiele koopkracht en een sterke vraag ondersteunen de woningprijzen.

Jo De Wolf

'Het gros van de logistieke bedrijven in ons land onderschat nog altijd de impact van de Chinese economische sneltrein. De coronacrisis biedt ons extra ontwikkelingskansen waarop de logistieke sector volop moet inspelen. Want de Chinezen zullen straks ook bij ons aankloppen.' Dat zegt Jo De Wolf, de CEO van het beursgenoteerde logistieke bedrijf Montea.

Uit het magazine
Laurenz Verledens

De nervositeit neemt toe bij de klassieke vastgoedbedrijven. Innovatieve en technologiegedreven nieuwkomers zetten de gewoonten en de zekerheden van de sector op de helling. Voorlopig komt de dreiging vooral van start-ups en scale-ups. Maar wat als de techreuzen de vastgoedmarkt in het vizier nemen?

Vier op de vijf bouwbedrijven zijn zo goed als helemaal opnieuw aan het werk, al rijzen er problemen rond regels van social distancing, transport en de angst voor besmettingen bij hun werknemers. Dat blijkt uit een enquête die de Confederatie Bouw sinds begin deze week afnam.