Netwerk Ondernemen biedt starters lening op eer

Netwerk Ondernemen biedt starters lening op eer

Het internationale Netwerk Ondernemen is nog maar één jaar actief in Vlaanderen, maar komt stilaan onder stoom. Het kondigt aan dat het de starters in zijn netwerk wil helpen met een renteloze lening op eer.


Uniqlo is een tikkeltje anders

Uniqlo is een tikkeltje anders

Vandaag opent op de Meir in Antwerpen de eerste winkel van Uniqlo in de Benelux. Het Japanse merk is hier nog niet bekend, maar is een directe concurrent van H&M en Zara.


'Wees zo overbodig mogelijk als leider'

'Wees zo overbodig mogelijk als leider'

Erwin Van Waeleghem heeft twee petjes op. Hij wil in bijberoep de boodschap van Frederic Laloux uitdragen met lezingen, een nieuwe organisatie en een boek, en als politiecommissaris wil hij de inzichten ook toepassen in zijn team.

Webtool voor efficiënter vergaderen

Webtool voor efficiënter vergaderen

Meetings verlopen soms stroef omdat deelnemers slecht voorbereid zijn. CupSpace, een nieuwe webtool van eigen bodem, wil daar verandering in brengen.


'Het moeilijkste is je medewerkers kiezen'

'Het moeilijkste is je medewerkers kiezen'

Dat zegt de West-Vlaamse ondernemer en financier Christian Dumolin, CEO van Koramic Investment Group, in Z-Talk Goossens. In deze periode van fusies- en overnames belandt er wekelijks een dossier op zijn bureau.

'Vriendelijk zijn voor ondernemers volstaat niet'

'Vriendelijk zijn voor ondernemers volstaat niet'

Vrije Tribune - Hoe 'ondernemersvriendelijk' onze regerende politici zich ook voorstellen, toch slagen ze er niet in heel wat ambitieuze, inventieve landgenoten te overtuigen om de stap richting ondernemerschap te zetten. Want daarvoor hebben we politici nodig die als ondernemers denken. Dat stelt Dajo Hermans vast, nadat hij een jaar geleden zijn eigen communicatiebureau Bereal heeft opgericht.1 reactiesOnvoldoende financiële kennis bedreigt Vlaamse ondernemers

Onvoldoende financiële kennis bedreigt Vlaamse ondernemers

Te weinig parate financiële kennis en geen langetermijnstrategie. Het zijn twee vaak voorkomende pijnpunten bij Vlaamse kmo's in moeilijkheden. Dat blijkt uit het project Screening4You, waarbij de afgelopen twee jaar ruim 1.800 ondernemingen werden doorgelicht.1 reacties'Jong beginnen te ondernemen is gevaarlijk'

'Jong beginnen te ondernemen is gevaarlijk'

Raf Keustermans haalde in 2011 met een simpele presentatie 2 miljoen euro op voor Plumbee. Anno 2015 is hij, na een nieuwe injectie van 14 miljoen dollar in 2013, vastberaden de markt van onlinecasinospelletjes door elkaar te schudden.


Het beste advies van Chris Maene

Het beste advies van Chris Maene

Chris Maene nam in 1984 de pianohandel van zijn ouders over. Hij bouwde die uit tot de marktleider in België, met vestigingen in Ruiselede, Brussel, Gent en Antwerpen. Zijn beste advies kreeg hij van zijn vader: 'Een slechte maand is geen slecht jaar'.


De Europese online-eenmaking

De Europese online-eenmaking

De Europese Commissie wil haar doolhof van meer dan 450 websites vervangen door één gebruiksvriendelijk platform. Het Leuvense U-sentric is een onderdeel van een consortium dat ervoor moet zorgen dat de Europese burger meteen vindt wat hij zoekt.


Ondernemers gaan minder met vakantie

Ondernemers gaan minder met vakantie

Slechts 60,7 procent van de ondernemers nam deze zomer vakantie. Dat is opnieuw minder dan vorig jaar. Toen nam nog 65 procent vakantie.8 reactiesAntwerpen krijgt incubator voor e-health

Antwerpen krijgt incubator voor e-health

Als het goed gaat, zitten er vanaf eind oktober in Antwerpen enkele start-ups die e-healthtoepassingen ontwikkelen in een incubator. Die heeft de naam BlueHealth Antwerp gekregen.


Belgische ondernemer iets somberder in augustus

Belgische ondernemer iets somberder in augustus

De Belgische ondernemer schat de toekomst op het einde van de zomer iets negatiever in dan een maand geleden, blijkt uit de barometer van de Nationale Bank van België (NBB) die het ondernemersvertrouwen peilt.


Ontslag door foto op Facebook

Ontslag door foto op Facebook

De financieel directeur van een bedrijf is op Facebook getagd in een foto genomen op een zomerfestival. Hij lijkt in een modderbad een verdacht lijntje te snuiven. Kan een bedrijfsleider hem in dat geval ontslaan om dringende reden?2 reacties