'Rector wil bedrijven doen meebetalen voor universiteit'

'Rector wil bedrijven doen meebetalen voor universiteit'

Alain Verschoren, rector van de Antwerpse universiteit, is geen voorstander van een verhoging van het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs. In de plaats daarvan wil hij dat de ondernemers mee opdraaien voor de besparingen, door geld te storten in een opleidingsfonds.


Belgische ondernemer wordt moedeloos

Belgische ondernemer wordt moedeloos

Het vertrouwen van de Belgische ondernemer in de economie is in juli gezakt naar het laagste peil sinds oktober 2013. Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van de Nationale Bank van België (NBB).12 reactiesClair Ysebaert: 'PMV moet ambitie hebben'

Clair Ysebaert: 'PMV moet ambitie hebben'

Zeven miljoen euro verlies boekte de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) vorig jaar. Maar de investeringsmaatschappij staat klaar om een versnelling hoger te schakelen.
Ook in crisistijden inzetten op R&D

Ook in crisistijden inzetten op R&D

Dries Van Ransbeeck, master in de handelswetenschappen (KU Leuven), nam in zijn thesis R&D-uitgaven van Europese ondernemingen onder de loep.België telt 5 procent minder faillissementen in eerste halfjaar

België telt 5 procent minder faillissementen in eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal faillissementen in België uitgekomen op 5.878. Het gaat om een daling met 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon waarover de Vlaamse en Waalse ondernemersorganisaties Unizo en UCM dinsdag elk communiceren.
Opnieuw minder jobs in de Vlaamse kmo's

Opnieuw minder jobs in de Vlaamse kmo's

De structurele tewerkstelling bij de Vlaamse kmo's is tijdens het eerste kwartaal met 7.066 jobs gedaald ten opzichte van dezelfde periode twaalf maanden eerder. "Dit eerste kwartaal haalt de voorzichtige groei aan tewerkstelling die we in 2013 zagen weer onderuit", stelt Unizo woensdag.
Rode Duivels zijn ook investeerders

Rode Duivels zijn ook investeerders

Wat doen de Rode Duivels met hun geld? Zelf verbrassen of het toevertrouwen aan louche adviseurs, zoals nogal wat van hun voorgangers deden? Toch niet, de meeste onder hen gaan er zeer bewust mee om. Enkele voorbeelden.