Luxereizen voor drukbezette mensen

Luxereizen voor drukbezette mensen

Heel wat mensen boeken hun reis zelf op het internet. Reisorganisatoren proberen hun positie veilig te stellen door uit te pakken met exclusieve reizen op maat. De vorige maand opgerichte reissite Alloux pakt het anders aan.

Posios groeit door met Canadees kapitaal

Posios groeit door met Canadees kapitaal

De Gentse starter Posios fuseert met zijn grotere Canadese sectorgenoot Lightspeed Retail. Het discours van weer een Vlaamse technologieparel die in buitenlandse handen valt, laten we beter achterwege, zeggen Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters en Wim De Waele, CEO van het ICT-onderzoekscentrum iMinds.


'Gryson sluit roltabakfabriek in Wervik'

'Gryson sluit roltabakfabriek in Wervik'

De roltabakfabriek Gryson in Wervik sluit de deuren. De directie heeft de intentie daartoe op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Dat meldt ACV-secretaris Daniel Poppe aan het persagentschap Belga.2 reacties


'Faillissement is de schuld van de banken'

'Faillissement is de schuld van de banken'

Voor de correctionele rechtbank in Mechelen loopt het proces over het faillissement van het bedrijvencomplex rond Hendrik Seghers (84). De holdings NV Seghers Better Technology Group en de NV Verenigde Malderse Compagnie, actief in afvalverbranding en waterzuivering, gingen in september 2002 over de kop.


Cardwise haalt 1 miljoen euro op

Cardwise haalt 1 miljoen euro op

Gedaan met bonnetjes en Excel-bestanden voor de onkostennota's. "Het papier moet er gewoon uit", zegt Boris Bogaert, de CEO van Cardwise. Het bedrijf kondigt vers kapitaal aan voor de groei.


Vlerick Business School is een krabbenmand geworden

Vlerick Business School is een krabbenmand geworden

Een conflict over het voorzitterschap van de Vlerick Business School zorgt voor spanningen in de managementschool. Ondertussen staat ook decaan Philippe Haspeslagh ter discussie. De spanningen leggen het zwakke punt van de school bloot: iedereen is er op zijn eigen eilandje bezig.ARKimedes-oplichters veroordeeld tot gevangenisstraf

ARKimedes-oplichters veroordeeld tot gevangenisstraf

De twee zaakvoerders van het technologiebedrijfje Intek zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, een geldboete van 12.000 euro én de terugbetaling van iets minder dan 2,5 miljoen euro die ze kregen via het ARKimedes-fonds. Het ARKimedes-fonds haalde in 2005 zo'n 110 miljoen euro op bij kleine beleggers - met een gewestwaarborg - om te investeren in groeibedrijven.
Voor het eerst meer Vlaamse start-ups in 2014

Voor het eerst meer Vlaamse start-ups in 2014

Voor de eerste keer dit jaar zijn er meer bedrijven opgericht in België in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als er gekeken wordt naar juni 2013 zijn er exact één jaar later 108 bedrijven bijgekomen.'Engels moet de tweede taal worden'

'Engels moet de tweede taal worden'

Lorenz Bogaert en Toon Coppens waren lang witte raven in België. Met Netlog en later Twoo zijn ze succesvolle internetondernemers. Stilaan krijgt hun voorbeeld navolging, deels dankzij Bogaert en Coppens zelf.


'We kunnen opnieuw kampioen worden'

'We kunnen opnieuw kampioen worden'

Op het palmares van het team dat Frank Coenen rond zich heeft opgebouwd, prijken contracten voor negen offshorewindmolenparken in vier landen, met als blikvangers Belwind, het eerste volledig operationele zeewindmolenpark voor de Belgische kust, en het net afgebouwde Northwind.