Kunt u nog nadenken op kantoor?

Kunt u nog nadenken op kantoor?

De afgelopen jaren werden veel teams begeleid in tijdsbeheer. Het blijkt altijd weer dat we niets anders meer doen dan multitasken, e-mailen en vergaderen.

Meer durfkapitaal voor Europese start-ups

Meer durfkapitaal voor Europese start-ups

Het bedrag dat Europese start-ups het voorbije kwartaal hebben opgehaald bij durfkapitalisten, is met 2,1 miljard euro (2,8 miljard dollar) terug op het niveau van 2001.


'Rector wil bedrijven doen meebetalen voor universiteit'

'Rector wil bedrijven doen meebetalen voor universiteit'

Alain Verschoren, rector van de Antwerpse universiteit, is geen voorstander van een verhoging van het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs. In de plaats daarvan wil hij dat de ondernemers mee opdraaien voor de besparingen, door geld te storten in een opleidingsfonds.3 reacties


Belgische ondernemer wordt moedeloos

Belgische ondernemer wordt moedeloos

Het vertrouwen van de Belgische ondernemer in de economie is in juli gezakt naar het laagste peil sinds oktober 2013. Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van de Nationale Bank van België (NBB).12 reactiesClair Ysebaert: 'PMV moet ambitie hebben'

Clair Ysebaert: 'PMV moet ambitie hebben'

Zeven miljoen euro verlies boekte de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) vorig jaar. Maar de investeringsmaatschappij staat klaar om een versnelling hoger te schakelen.

Ook in crisistijden inzetten op R&D

Ook in crisistijden inzetten op R&D

Dries Van Ransbeeck, master in de handelswetenschappen (KU Leuven), nam in zijn thesis R&D-uitgaven van Europese ondernemingen onder de loep.België telt 5 procent minder faillissementen in eerste halfjaar

België telt 5 procent minder faillissementen in eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal faillissementen in België uitgekomen op 5.878. Het gaat om een daling met 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon waarover de Vlaamse en Waalse ondernemersorganisaties Unizo en UCM dinsdag elk communiceren.
Opnieuw minder jobs in de Vlaamse kmo's

Opnieuw minder jobs in de Vlaamse kmo's

De structurele tewerkstelling bij de Vlaamse kmo's is tijdens het eerste kwartaal met 7.066 jobs gedaald ten opzichte van dezelfde periode twaalf maanden eerder. "Dit eerste kwartaal haalt de voorzichtige groei aan tewerkstelling die we in 2013 zagen weer onderuit", stelt Unizo woensdag.