Mechelen Mest zijn starters

Mechelen Mest zijn starters

De eerste twee letters van 'Mechelen' en 'starters' samen levert 'Mest' op. De vzw helpt starters door hen leegstaande winkelpanden te verhuren voor een scherpe prijs.Philippe Tychon (SUEZ) kreeg zijn beste advies van zijn personeel

Philippe Tychon (SUEZ) kreeg zijn beste advies van zijn personeel

Philippe Tychon kreeg iets meer dan een jaar geleden de teugels in handen bij SUEZ environnement. De 43-jarige manager dynamiseerde de Belgische marktleider in afvalophaling en -recyclage. Hij herschikte het directieteam, waardoor er nu een mix is van 'oude getrouwen' met twee decennia of meer ervaring bij het bedrijf, en relatieve nieuwkomers die vastgeroeste gewoontes ter discussie durven te stellen.


Digitaal platform voor sales

Digitaal platform voor sales

CoprospectR heeft een digitaal platform ontwikkeld waarmee bedrijven efficiënt kunnen communiceren met hun werknemers die voor het bedrijf onderweg zijn.Acht tips om beter om te gaan met perfectionisme

Acht tips om beter om te gaan met perfectionisme

Perfectionisme is een risicofactor voor stress en burn-outs. Personal-developmentcoach Ilse Van Acker heeft geen probleem met hoge doelen, maar ze moeten wel realistisch zijn. Ze wil het begrip 'perfectionisme' vervangen door 'optimalisme'.2 reactiesHoe kan een starter zich klaarstomen voor een investering?

Hoe kan een starter zich klaarstomen voor een investering?

Eind augustus organiseert Antwerp Management School voor het eerst een masterclass over investor readiness: hoe kunnen bedrijven die willen doorgroeien zichzelf klaarstomen voor een investeringsronde met risicokapitaalinvesteerders?


Zo het plan, zo het bedrijf

Zo het plan, zo het bedrijf

Geen betere manier voor een durfkapitalist om te zien welk vlees hij in de kuip heeft, dan het businessplan van de starter. Kwantiteit maakt geen indruk op Frank Maene.


Geld voor wie het vinden wil

Geld voor wie het vinden wil

Grote plannen, maar geen geld. Met dat probleem kampen veel startende bedrijven. Nochtans is er best wel geld beschikbaar, maar enkel voor wie moeite wil doen en het professioneel aanpakt. Drie tips van durfkapitalist Frank Maene.


Zwarte sneeuw zien zonder te sterven

Zwarte sneeuw zien zonder te sterven

Elk startend bedrijf heeft wel een bijna-doodervaring achter de rug. De problemen stapelen zich zo hoog op dat het einde onafwendbaar lijkt. Wat doet u als starter in zulke donkere ogenblikken? We vroegen het aan mensen die beroepshalve met starters bezig zijn. "U zult een beetje blufpoker moeten spelen."
'Helft meer freelancers in tien jaar tijd'

'Helft meer freelancers in tien jaar tijd'

Het aantal Vlaamse freelancers is in tien jaar tijd met de helft toegenomen. Dat blijkt uit een enquête van Unizo bij 641 respondenten naar aanleiding van de Week van de Freelancer.