'Renson wil omzet verdubbelen tegen 2020'

'Renson wil omzet verdubbelen tegen 2020'

CEO Paul Renson steekt de steile ambities van de specialist in ventilatie en zonwering uit Waregem niet langer onder stoelen of banken. "De voorbije vijf jaar ging onze groei maal twee en de komende vijf jaar willen we dat nog eens herhalen", zei hij op de Trends Lunch in Kuurne.


Netwerk Ondernemen biedt starters lening op eer

Netwerk Ondernemen biedt starters lening op eer

Het internationale Netwerk Ondernemen is nog maar één jaar actief in Vlaanderen, maar komt stilaan onder stoom. Het kondigt aan dat het de starters in zijn netwerk wil helpen met een renteloze lening op eer.


Uniqlo is een tikkeltje anders

Uniqlo is een tikkeltje anders

Vandaag opent op de Meir in Antwerpen de eerste winkel van Uniqlo in de Benelux. Het Japanse merk is hier nog niet bekend, maar is een directe concurrent van H&M en Zara.

'Wees zo overbodig mogelijk als leider'

'Wees zo overbodig mogelijk als leider'

Erwin Van Waeleghem heeft twee petjes op. Hij wil in bijberoep de boodschap van Frederic Laloux uitdragen met lezingen, een nieuwe organisatie en een boek, en als politiecommissaris wil hij de inzichten ook toepassen in zijn team.


Webtool voor efficiënter vergaderen

Webtool voor efficiënter vergaderen

Meetings verlopen soms stroef omdat deelnemers slecht voorbereid zijn. CupSpace, een nieuwe webtool van eigen bodem, wil daar verandering in brengen.

'Het moeilijkste is je medewerkers kiezen'

'Het moeilijkste is je medewerkers kiezen'

Dat zegt de West-Vlaamse ondernemer en financier Christian Dumolin, CEO van Koramic Investment Group, in Z-Talk Goossens. In deze periode van fusies- en overnames belandt er wekelijks een dossier op zijn bureau.


'Vriendelijk zijn voor ondernemers volstaat niet'

'Vriendelijk zijn voor ondernemers volstaat niet'

Vrije Tribune - Hoe 'ondernemersvriendelijk' onze regerende politici zich ook voorstellen, toch slagen ze er niet in heel wat ambitieuze, inventieve landgenoten te overtuigen om de stap richting ondernemerschap te zetten. Want daarvoor hebben we politici nodig die als ondernemers denken. Dat stelt Dajo Hermans vast, nadat hij een jaar geleden zijn eigen communicatiebureau Bereal heeft opgericht.1 reactiesOnvoldoende financiële kennis bedreigt Vlaamse ondernemers

Onvoldoende financiële kennis bedreigt Vlaamse ondernemers

Te weinig parate financiële kennis en geen langetermijnstrategie. Het zijn twee vaak voorkomende pijnpunten bij Vlaamse kmo's in moeilijkheden. Dat blijkt uit het project Screening4You, waarbij de afgelopen twee jaar ruim 1.800 ondernemingen werden doorgelicht.1 reactiesAanwervingsintenties Vlaamse kmo's op hoogste peil in vier jaar

Aanwervingsintenties Vlaamse kmo's op hoogste peil in vier jaar

Eenendertig procent van de Vlaams kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) denkt eraan in de laatste maanden van dit jaar mensen aan te werven. Het is de eerste keer sinds juni 2011 dat de aanwervingsintenties boven 30 procent uitkomen, zo meldt hr-dienstverlener SD Worx zondag op basis van zijn driemaandelijkse rondvraag.8 reacties


'Jong beginnen te ondernemen is gevaarlijk'

'Jong beginnen te ondernemen is gevaarlijk'

Raf Keustermans haalde in 2011 met een simpele presentatie 2 miljoen euro op voor Plumbee. Anno 2015 is hij, na een nieuwe injectie van 14 miljoen dollar in 2013, vastberaden de markt van onlinecasinospelletjes door elkaar te schudden.


Het beste advies van Chris Maene

Het beste advies van Chris Maene

Chris Maene nam in 1984 de pianohandel van zijn ouders over. Hij bouwde die uit tot de marktleider in België, met vestigingen in Ruiselede, Brussel, Gent en Antwerpen. Zijn beste advies kreeg hij van zijn vader: 'Een slechte maand is geen slecht jaar'.


De Europese online-eenmaking

De Europese online-eenmaking

De Europese Commissie wil haar doolhof van meer dan 450 websites vervangen door één gebruiksvriendelijk platform. Het Leuvense U-sentric is een onderdeel van een consortium dat ervoor moet zorgen dat de Europese burger meteen vindt wat hij zoekt.


Ondernemers gaan minder met vakantie

Ondernemers gaan minder met vakantie

Slechts 60,7 procent van de ondernemers nam deze zomer vakantie. Dat is opnieuw minder dan vorig jaar. Toen nam nog 65 procent vakantie.8 reacties