Vlerick Business School is een krabbenmand geworden

Vlerick Business School is een krabbenmand geworden

Een conflict over het voorzitterschap van de Vlerick Business School zorgt voor spanningen in de managementschool. Ondertussen staat ook decaan Philippe Haspeslagh ter discussie. De spanningen leggen het zwakke punt van de school bloot: iedereen is er op zijn eigen eilandje bezig.


'Kwart van kmo's wil personeel aanwerven'

'Kwart van kmo's wil personeel aanwerven'

Het optimisme van de Belgische kmo's over hun tewerkstelling is in drie jaar niet zo hoog geweest. Hr-dienstverlener SD Worx spreekt in zijn driemaandelijkse tewerkstellingsprognose van een trendbreuk. Er zijn wel grote verschillen tussen de provincies.


ARKimedes-oplichters veroordeeld tot gevangenisstraf

ARKimedes-oplichters veroordeeld tot gevangenisstraf

De twee zaakvoerders van het technologiebedrijfje Intek zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, een geldboete van 12.000 euro én de terugbetaling van iets minder dan 2,5 miljoen euro die ze kregen via het ARKimedes-fonds. Het ARKimedes-fonds haalde in 2005 zo'n 110 miljoen euro op bij kleine beleggers - met een gewestwaarborg - om te investeren in groeibedrijven.


Voor het eerst meer Vlaamse start-ups in 2014

Voor het eerst meer Vlaamse start-ups in 2014

Voor de eerste keer dit jaar zijn er meer bedrijven opgericht in België in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als er gekeken wordt naar juni 2013 zijn er exact één jaar later 108 bedrijven bijgekomen.2 reacties


'Engels moet de tweede taal worden'

'Engels moet de tweede taal worden'

Lorenz Bogaert en Toon Coppens waren lang witte raven in België. Met Netlog en later Twoo zijn ze succesvolle internetondernemers. Stilaan krijgt hun voorbeeld navolging, deels dankzij Bogaert en Coppens zelf.1 reacties


'We kunnen opnieuw kampioen worden'

'We kunnen opnieuw kampioen worden'

Op het palmares van het team dat Frank Coenen rond zich heeft opgebouwd, prijken contracten voor negen offshorewindmolenparken in vier landen, met als blikvangers Belwind, het eerste volledig operationele zeewindmolenpark voor de Belgische kust, en het net afgebouwde Northwind.'1 factuur op 3 wordt nog steeds te laat betaald'

'1 factuur op 3 wordt nog steeds te laat betaald'

Hoewel grove wanbetalingen tussen bedrijven onderling met ongeveer de helft afnemen, wordt in ons land nog steeds één op de drie facturen te laat betaald. Dat meldt het handelsinformatiebureau Graydon.
Wat bedrijven kunnen doen om burn-out en stress aan te pakken

David Ducheyne - Vanaf 1 september 2014 werd de nieuwe wetgeving over psychosociale risico's op het werk van kracht. Vanaf die datum gelden bredere afspraken voor psychosociale interventie bij elke psychische schade waar de werkgever impact op heeft: niet enkel bij pesten, agressie of ongewenst seksueel gedrag op het werk, maar voortaan ook bij stress en burn-out. De vertrouwenspersoon en de preventieadviseur zien hun werkterrein daardoor verruimd.
De verschroeiende ambitie van taxidienst Uber

De verschroeiende ambitie van taxidienst Uber

Een rechter verbood deze week activiteiten van de onlinetaxicentrale Uber in Duitsland. Uber zal niet snel wijken, het vulde onlangs zijn oorlogskas met ongeveer een miljard euro, net om die juridische oorlogen te winnen en kleinere concurrenten te vermorzelen.