Wat Starbucks mag, moet Bakkerij Bolleke ook mogen

Wat Starbucks mag, moet Bakkerij Bolleke ook mogen

Waarom betaalt de bakker of de slager om de hoek volop belastingen, maar de vestiging van de multinational iets verderop nauwelijks? Drie fiscale experts bieden kmo's met een weliswaar ludieke actie de kans ook aan belastingontwijking te doen.4 reactiesMerkator: De groei zit in de grond

Merkator: De groei zit in de grond

Graafschade en netwerkinterventies blijven een heikel punt voor energiebedrijven, watermaatschappijen en telecomoperatoren. Merkator toont de ondergrondse weg.
Aantal starters in Vlaanderen op recordkoers

Aantal starters in Vlaanderen op recordkoers

In Vlaanderen hebben van januari tot en met september 33.201 ondernemers een eigen zaak geopend. Daarmee overstijgen de cijfers voor het eerst het peil van het recordjaar 2011, zo meldt ondernemersorganisatie Unizo naar aanleiding van de "Dag van de Ondernemer".3 reactiesCrowdfunding dient niet alleen om geld op te halen

Crowdfunding dient niet alleen om geld op te halen

De Brusselse start-up Domobios, die bekroond werd met de Rising Star Award 2015, haalde al twee keer geld op via crowdfunding voor zijn producten tegen huisstofmijten. Niet omdat het anders geen geld vond, maar omdat het zo van zijn klanten ambassadeurs maakt.


Meer zelfstandigen blijven actief na pensioenleeftijd

Meer zelfstandigen blijven actief na pensioenleeftijd

België telde op het einde van juni 90.791 zelfstandigen die na hun pensioenleeftijd actief zijn gebleven. Dat zijn er 1,9 procent meer dan eind 2014, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ).


VIB lanceert investeringsfonds van 63 miljoen euro

VIB lanceert investeringsfonds van 63 miljoen euro

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) lanceert een nieuw investeringsfonds voor startende bedrijven in de levenswetenschappen. Het fonds, V-Bio Ventures Fund 1 geheten, weet zich al verzekerd van 63 miljoen euro, een bedrag dat allicht verder zal oplopen tot 75 miljoen euro.Online of offline winkelen

Online of offline winkelen

De webwinkel van het Gentse Shopister kun je nog het beste zien als een onlinewinkelcentrum: verschillende kleding- en schoenenwinkels bieden op één plaats hun waren te koop aan.


Expoline: De truc met de witte lijn

Expoline: De truc met de witte lijn

Niet alleen de Mannschaft schitterde op de grasmat tijdens de Wereldbeker voetbal in Brazilië. Ook Expoline uit Tessenderlo blonk uit, en wel met zijn Vanishing Spray.