AB InBev; Ahold Delhaize; Biocartis; Sioen

De kogel is waarschijnlijk door de kerk, want de overname van SABMiller door AB InBev lijkt zo goed als rond te zijn nadat de Belgisch-Braziliaanse reus de prijs nog eens heeft verhoogd.

AB InBev (2 jaar)

De kogel is meer dan waarschijnlijk door de kerk, want de overname van SABMiller, de nummer twee ter wereld in de biersector, door AB Inbev lijkt zo goed als rond te zijn. De Belgisch-Braziliaanse reus verhoogde nog eenmaal de prijs voor een SABMiller-aandeel van 44 tot 45 GBP om rekening te houden met de verzwakking van het Britse pond. Dit verhoogde bod haalde de top van SABMiller over de streep, terwijl China eveneens het groene licht gaf voor de overname. Wel boekte AB Inbev een lagere winst over het tweede kwartaal van dit jaar door verlies op het afdekken van het pondrisico. De trend van het AB Inbev-aandeel blijft zich à la hausse ontwikkelen. Op 110 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Ahold Delhaize (2 jaar)

Ook de overname van het Belgische Delhaize door de Nederlandse distributeur Ahold werd bezegeld. De retailgigant gaat sinds 23 juli door het leven als Ahold Delhaize. De nieuwe combinatie is actief in elf landen, telt 6500 winkels en 375.000 personeelsleden. Het aandeel is nu rijp voor een opname in de belangrijke Eurostoxx50-index. Dat betekent dat indexfondsen het aandeel spoedig zullen moeten kopen met wellicht enige koopdruk tot gevolg. Voor de resultaten over het tweede kwartaal moet u wachten tot 25 augustus 2016. De trend blijft opwaarts gericht. Op 19,50 EUR ligt de eerste steunzone, gevolgd door nieuwe horizontale steun op 18 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Biocartis (2 jaar)

Het biotechbedrijf, dat nog niet zolang op de beurs van Brussel noteert, sloot een financiering ter waarde van 55 miljoen EUR af. Die bestaat uit een bank- en leasefinancieringsfaciliteit van 40 miljoen verstrekt door KBC Bank en KBC Lease met gedeeltelijke garantie door de Vlaamse overheid en een achtergestelde lening van 15 miljoen EUR. Het nieuwe geld moet dienen voor de uitbreiding van de productiecapaciteit voor de IdyllaTM diagnostische testes. De koers van het aandeel steeg na de bekendmaking van het nieuws. De trend blijft echter dalend, al werd mogelijk even onder 7 EUR een bodem gevormd.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Sioen (2 jaar)

De Belgische producent van technisch textiel trok eveneens de overnamekaart. De West-Vlaamse groep telde 38 miljoen EUR neer voor het Duitse Dimension-Polyant, de wereldleider in zeildoeken, met een marktaandeel van meer dan 40%. Het bedrijf was tot nu toe in handen van Gamma Holding. Voor dit jaar verwachten analisten een omzet van 38 miljoen EUR voor Dimension-Polyant en een ebitda van 5,7 miljoen EUR. Het is de grootste overname in de geschiedenis van Sioen, dat vorig jaar een omzet van 326 miljoen EUR en een ebitda van 52 miljoen EUR haalde. De trend van het Sioen-aandeel blijft stijgend. Recent kwam een nieuwe topkoers op het bord.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

AB InBev; Ahold Delhaize; Biocartis; Sioen
AB InBev; Ahold Delhaize; Biocartis; Sioen
AB InBev; Ahold Delhaize; Biocartis; Sioen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content