Fluxys Belgium, Miko, Solvay, ING

Afgelopen maandag was D-Day voor het personeel van ING. Wereldwijd schrapt de groep 7000 van de 52.000 banen. De koers van het aandeel reageerde nauwelijks op die jobstijding.

Fluxys Belgium

In het eerste halfjaar zag Fluxys Belgium, de beheerder van de vervoers- en opslaginfrastructuur voor aardgas in België, zijn omzet met 9% afnemen, tot 237,8 miljoen EUR. Die vermindering is het gevolg van de daling van een aantal toegelaten kosten: bedrijfs- en financieringskosten en toegelaten rendement. De ebitda daalde met 6%, tot 128,8 miljoen EUR, terwijl de nettowinst met 28% afbrokkelde, tot 19,7 miljoen EUR. Fluxys ondergaat de invloed van de lage rente. Tijdens de eerste zes maanden investeerde de groep 54,2 miljoen EUR. Fluxys blijft vaag over de financiële vooruitzichten voor heel 2016. Wel bestudeert de groep de mogelijkheid om een gedeelte van haar beschikbare reserves uit te keren. De trend keerde naar dalend.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Fluxys Belgium, Miko, Solvay, ING

Miko

Miko, de Turnhoutse specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, zag zijn omzet in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,3% aantrekken, tot 95 miljoen EUR, waarbij de poot koffieservice haar omzet met 3% verhoogde en de kunststofdivisie haar omzet met 0,3% zag dalen. De bedrijfswinst (ebitda) wipte 10% hoger, tot 7,8 miljoen EUR, terwijl de nettowinst 8% hoger uitkwam op 5 miljoen EUR. Het traditioneel voorzichtige Miko geeft geen prognoses voor heel 2016. Dit jaar investeerde Miko al 21 miljoen EUR. In reactie op de cijfers brak de koers door de dubbele top op 104 EUR. De trend blijft duidelijk stijgend. Op 100 EUR ligt de eerste steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Fluxys Belgium, Miko, Solvay, ING

Solvay

De Belgische chemiegroep Solvay heeft een succesvolle Capital Markets Day in Londen achter de rug. Solvay verwacht dat de bedrijfswinst (ebitda) tijdens de komende drie jaar telkens met 5 tot 10% zal toenemen. Voorts trok de groep de synergievoordelen na de overname van het Amerikaanse Cytec op van 100 miljoen tot 150 miljoen EUR. De vrije kasstroom zou in de komende jaren 2,4 miljard EUR bedragen. Topman Clamadieu wil Solvay in ieder geval omvormen tot een groep die in een belangrijke mate is losgekoppeld van de economische conjunctuur. Na het nieuws ging de koers van Solvay hoger. Op 100 EUR ligt een eerste horizontale steuntje. De volgende weerstand bevindt zich op 110 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Fluxys Belgium, Miko, Solvay, ING

ING

Afgelopen maandag was D-Day voor het personeel van ING. Wereldwijd schrapt de groep 7000 banen op 52.000. De meeste verdwijnen in België en dat heeft te maken met het dubbele kantorennet van ING en dochter Record Bank. Tegen 2021 moeten in België 3150 banen verdwijnen en vallen er maximaal 1700 naakte ontslagen. 600 kantoren worden gesloten. In Nederland verdwijnen 2300 voltijdse banen. ING wil de Belgische en Nederlandse filialen ook sterker integreren. De koers van het ING-aandeel reageerde nauwelijks op die jobstijding, die wel al een tijdje in de lucht hing. Op 10 EUR ligt steun, terwijl een doorbraak boven 12 EUR een technisch koopsignaal geeft.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content