D’Ieteren, IBA, Nyrstar, Twitter

De goednieuwsshow gaat door bij IBA, de Waalse specialist van protontherapiecentra voor kankerbehandeling.

D’Ieteren

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het bericht dat D’Ieteren na autodistributie en glasherstelling een derde poot opstart via de overname van het Italiaanse Moleskine, een producent van notitieboekjes, schrijf-, reis- en leeraccessoires. In een eerste fase koopt D’Ieteren 41% van de aandelen van de referentieaandeelhouders tegen 2,4 EUR het stuk. Nadien lanceert de groep een onvoorwaardelijk verplicht overnamebod tegen dezelfde prijs. Het Italiaanse bedrijf wordt op afgerond 500 miljoen EUR gewaardeerd. Het enthousiasme bij de analisten en aandeelhouders over de nieuwe pijler was niet groot en de koers van D’Ieteren gaf terrein prijs. Op 40 EUR ligt een belangrijke horizontale steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


D'Ieteren, IBA, Nyrstar, Twitter

IBA

De goednieuwsshow gaat door bij IBA, de Waalse specialist van protontherapiecentra voor kankerbehandeling. Ditmaal maakte het een nieuw contract voor een waarde van meer dan 70 miljoen EUR in China wereldkundig voor het Beijing Proton Therapy Center. Voor het contract moet nog de financiering worden gevonden, maar IBA hoopt het te kunnen boeken in het vierde kwartaal van dit jaar. De koers van het aandeel reageerde met een nieuwe hausse op het nieuws. De groep maakte ook bekend dat ze de samenwerking met het Nederlandse Philips voor marketing en verkoop gericht op kankerbestrijding heeft uitgebreid. De technische trend van het aandeel blijft sterk stijgend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


D'Ieteren, IBA, Nyrstar, Twitter

Nyrstar

De Belgische non-ferrogroep Nyrstar wil vaart te zetten achter het programma voor de verkoop van de zinkmijnen die ze bezit. Zo verkoopt Nyrstar de El Mochito-mijn in Honduras aan de Canadese mijngroep Morumbi Resources voor 500.000 USD. De overeenkomst houdt verder in dat Morumbi Resources gedurende de eerstvolgende tien jaar de ganse output van de mijn aan zink- en loodconcentraat zal verkopen aan Nyrstar. De Belgische groep laat ook weten dat ze verwacht in de nabije toekomst nog andere zinkmijnen te verkopen. De koers van Nyrstar consolideert na de forse daling van de afgelopen jaren. Op 6 EUR bevindt zich een stevige horizontale steun. Een doorbraak boven het weerstandje op 7,20 EUR geeft een eerste aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


D'Ieteren, IBA, Nyrstar, Twitter

Twitter

De koers van het socialemediaconcern Twitter sprong omhoog, nadat CNBC had gemeld dat er een bod op Twitter aan zat te komen. Salesforce.com werd daarbij genoemd, een rivaal van Microsoft en Oracle die software aan bedrijven verkoopt. Maar ook Alphabet (Google) ging over de tongen. Na het nieuws maakte de koers van Twitter een sprong met 21%. Ook Disney zou belangstelling koesteren. De analisten reageerden niet al te enthousiast op de mogelijke verkoop en ze vinden het aandeel al duur geprijsd. Technisch resulteerde de doorbraak boven de weerstand van 20 USD in een koopsignaal. De weg ligt nu vrij voor een verdere stijging richting 25 en 30 USD.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Partner Content