Alain Mouton

Informateur George-Louis Bouchez (MR) kreeg de wind van voren na zijn uitspraak dat hij een voorstander is van een terugkeer naar een unitair België. Niet alleen uit Vlaanderen kwam kritiek, maar ook uit Wallonië. PS'ers wezen erop dat de Walen zeer snel voor het economisch federalisme waren, om de eigen regio uit het economische moeras te trekken. Al is dat laatste niet echt gelukt.

Jef Poortmans

De Europese Unie bouwt gestaag haar vrijhandelsnetwerk uit en bezint zich binnenkort over haar toekomst. België is nog veraf van zijn doelstellingen rond hernieuwbare energie.

Uit het magazine
Alain Mouton & Daan Killemaes

De verjonging doorzetten, de internationale contacten met zusterclubs onderhouden en uitbouwen. Dat zijn de ordewoorden voor Filiep Deforche, die sinds begin dit jaar voorzitter is van de Vlaamse zakenclub De Warande. De Vlaamse economische aanwezigheid in Brussel zichtbaar maken en houden blijft belangrijk, al "hebben de Vlamingen geen complexen meer als ze naar buiten treden".

In beeld

Bekijk de beelden van de prijsuitreiking van de Trends Manager van het Jaar in Brussels Expo. Onno van de Stolpe, oprichter en CEO van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos, werd er bekroond tot de 35e Manager van het Jaar. De lezers van het Franstalige zusterblad Trends-Tendances hebben Yvan Verougstraete verkozen tot Manager de l'Année 2019.