Pairi Daiza, Vranken-Pommery, Imtech, Google

Pairi Daiza trok de voorbije twee weken de helft meer bezoekers dan in de recordpaasvakantie van 2011.

Pairi Daiza

Pairi Daiza trok de voorbije twee weken de helft meer bezoekers dan in de recordpaasvakantie van 2011. Die grote belangstelling is een gevolg van de komst van twee Chinese reuzenpanda’s naar het Henegouwse dierenpark. Vorig jaar haalde Pairi Daiza 1,2 miljoen bezoekers. Voor dit jaar mikt het op 1,5 miljoen. De koers van het aandeel, dat noteert op de markt met enkele fixing, trok de afgelopen maanden sterk aan. Eind februari 2014 kwam zelfs een koers van bijna 75 EUR op het bord. Rond 50 EUR ligt een stevige horizontale steunzone, gevolgd door nieuwe steun op 45 EUR. De goede vooruitzichten zitten verrekend in de fors opgelopen koers.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Vranken-Pommery

Vranken-Pommery, het Franse champagnehuis met Belgische roots, maakte prima omzetcijfers over het eerste kwartaal bekend. De verkopen trokken aan met maar liefst 23,4%, tot 53,8 miljoen EUR. Die verbetering is in belangrijke mate te danken aan de champagnemerken Vranken en Pommery. Zowel in Frankrijk als in het buitenland namen de verkopen toe, al voegt Vranken eraan toe dat een aantal kopers nog snel een voorraad insloeg, omdat de belasting in sommige landen gaan stijgen. Ondanks de betere cijfers geeft Vranken geen duidelijke winst- of omzetprognose voor de rest van het jaar. Wel wil de groep haar schulden verminderen. Technisch bekeken keerde de trend naar stijgend. Op 24 EUR bevindt zich de eerste steunzone van enig belang.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Imtech

Opnieuw kwam Imtech – het Nederlandse dienstenbedrijf dat actief is in elektrotechniek, ICT en werktuigbouw – met tegenvallend nieuws. De groep kampt met aanzienlijke schulden en had al een kapitaalverhoging aangekondigd. Nu maakte ze bekend dat ze haar winstgevende ICT-divisie, die in 2013 een omzet van 740 miljoen EUR haalde, in het tweede semester wil verkopen. Gezien de omstandigheden waarin Imtech verkeert, moet het die afdeling veeleer gedwongen van de hand doen. Sommige analisten denken dat de prijs kan tegenvallen. Technisch blijft de koers zich sterk à la baisse ontwikkelen. Op 1,38 EUR ligt het dieptepunt, maar of die bodem kan standhouden, is nog maar zeer de vraag.

Advies: houden

Risico: hoog

Rating: 2C

Google

De cijfers over het eerste kwartaal die de Amerikaanse internetreus Google bekendmaakte, kwamen onder de verwachtingen van de analisten uit. Weliswaar nam de omzet toe met 19%, tot 15,42 miljard USD, maar de nettowinst klom slechts met 3%, tot 3,45 miljard USD. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 6,27 USD. De belangrijkste reden van de beperkte winstgroei is dat veel minder adverteerders betalen per klik. Op de grafiek merken we tekenen van topvorming, nadat eind februari dit jaar een topkoers van 610 USD tot stand kwam. De strohalm waaraan de technische beleggers zich kunnen vastklampen, is de horizontale steunzone rond 500 USD. Wanneer die het begeeft, keert de trend naar dalend.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content