'Terreurbestrijding begint met taalcursus'

'Terreurbestrijding begint met taalcursus'

België moet grote inspanningen leveren om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. De jarenlange besparingen op veiligheid en defensie en de slechte uitwisseling van informatie met buitenlandse veiligheidsdiensten wreken zich, zegt Daan Killemaes, hoofdredacteur van Trends.

  • Beleid
  • 3 reacties


Trends Manager van het jaar - Stem hier!
Beurzen onder vuur

Beurzen onder vuur

Het neerhalen door Turkije van een Russische toestel blijft niet zonder gevolgen op de Europese financiële markten. De vrees voor nieuwe geopolitieke spanningen duwt de Europese aandelenmarkten zowat 1,5 procent lager.

  • Beleggen

Verdwijnt de lokale winkel binnenkort uit het straatbeeld?

Verdwijnt de lokale winkel binnenkort uit het straatbeeld?

Uit een studie van het onderzoeksbureau Locatus blijkt dat 10.000 fysieke winkels in Vlaanderen de afgelopen vijf jaar de deuren moesten sluiten door de toenemende concurrentie van het online shoppen. Wat is nu de toekomst van fysieke winkels?

  • Bedrijven
  • 11 reacties


Live Abaaoud wou zich in zakenwijk La Défense laten exploderen

Abaaoud wou zich in zakenwijk La Défense laten exploderen

Het vermoedelijke brein van de aanslagen van 13 november in Parijs, Abdelhamid Abaaoud, was van plan om zich de week erna te laten exploderen bij een nieuwe aanslag op de Parijse zakenwijk La Défense. Dat bevestigt de procureur van Parijs. Volg het nieuws LIVE.

  • BelgiëDe risico's van het ECB-beleid

De risico's van het ECB-beleid

Jef Vuchelen - Iedere belegger weet dat niets moeilijker is dan het timen van de financiële markten. Een kleine inschattingsfout kan het verschil maken tussen winst of verlies. Beleidsvoerders hebben een gelijkaardig probleem bij het bepalen van het economische beleid.

  • Beleid

Hoe toch nog een levensverzekering schenken zonder erfbelastingen

Hoe toch nog een levensverzekering schenken zonder erfbelastingen

Vanaf 1 januari 2016 ontsnapt een verzekeringsgift niet langer aan de erfbelastingen. "De Vlaamse Belastingdienst laat de deur openstaan voor mensen die voorzorgsmaatregelen willen nemen", zegt Wim Vetters, fiscaal advocaat bij het advocatenkantoor Eubelius

  • Belastingen


Een op drie ex-werknemers van Ford Genk heeft vaste baan

Een op drie ex-werknemers van Ford Genk heeft vaste baan

Bijna een jaar nadat de laatste Ford in Genk werd geproduceerd, heeft bijna een derde van de 5.946 ontslagen werknemers van Ford Genk en van de toeleveranciers een nieuwe baan met een contract van onbepaalde duur.

  • Bedrijven
  • 4 reacties


Family Business


Trends Vastgoedgids

Recentste nieuwsoverzicht
Onze partners