KBC, Mobistar, Allianz, Philips

Allianz verkopen

KBC

CERA en dochter KBC Ancora blijven ook de komende 10 jaar verankerd in KBC Group. De bankverzekeraar is daarmee voor een nieuwe periode van 10 jaar verzekerd van een stabiel aandeelhouderschap. Ook de andere partners, MRBB en Andere Vaste Aandeelhouders (AVAs), verlengden hun overeenkomst, waardoor de groep meer dan 30% van alle KBC-aandelen groepeert. De koers van KBC beweegt al bijna een vol jaar zijwaarts, tussen 38 en 46 EUR. Een uitbraak uit deze range zal de nieuwe richting bepalen. Op 40 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Mobistar

De raad van bestuur van Telenet maakte bekend “in het licht van de huidige operationele omgeving geen enkele vorm van aandeelhoudersvergoeding voor te stellen”. Er komt dus geen dividend of terugbetaling van kapitaal. Prompt ging de koers van Mobistar omhoog, want talrijke beleggers interpreteren deze mededeling als een sein dat Telenet zijn zinnen op Mobistar heeft gezet. Analisten zien een huwelijk tussen beide telecomgroepen zitten, zeker omdat Telenet gebruikmaakt van het netwerk van Mobistar. Technisch bekeken, vormt Telenet een bodem. Een uitbraak boven 15,30 EUR genereert een aankoopsignaal.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Allianz

Het onverwachte vertrek van de legendarische obligatiebelegger Bill Gross bij Pimco, een dochter van het Duitse Allianz, zorgde voor een aanzienlijke koersdaling van het Duitse financiële aandeel. Bill Gross werkte 43 jaar voor Pimco en de man maakt de overstap naar Janus Capital. Analisten vrezen dat Pimco zowat een derde van de beheerde kapitalen kan kwijtspelen. Sommige analisten verlaagden hun koersdoel. De koers van Allianz daalde met zowat 10% en daardoor keerde de trend naar neutraal. Op 131 EUR bevindt zich de eerste weerstand, terwijl rond 120 EUR een sterke horizontale steunzone ligt.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Philips

Het Nederlandse concern splitst zich op in 2. De lichtdivisie, met een omzet van 7 miljard EUR, wordt verzelfstandigd en de afdelingen Healthcare en Consumer Lifestyle, met een globale omzet van 15 miljard EUR, worden samengevoegd. Ze zullen de kern van het nieuwe Philips vormen. De beleggers reageerden alvast positief op het nieuws en de koers van het aandeel veerde op. De doorbraak boven de weerstand -nu steun- op 24 EUR resulteerde in een technisch aankoopsignaal. De volgende weerstand ligt op 26 EUR en een doorbraak boven de top van 28 EUR zou een sterk aankoopsignaal genereren.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content