Volvo Trucks Gent werft 350 mensen aan

© Belga

Vrachtwagenbouwer Volvo Group Trucks Operations in Oostakker zal vanaf 25 augustus tijdelijk een vaste nachtploeg inplannen om de huidige meervraag naar zware vrachtwagens op te vangen.

Vrachtwagenbouwer Volvo Group Trucks Operations in Oostakker zal vanaf 25 augustus tijdelijk een vaste nachtploeg inplannen om de huidige meervraag naar zware vrachtwagens op te vangen. Daardoor worden 350 extra medewerkers gezocht.Dat is dinsdagmorgen op een spoedondernemingsraad meegedeeld.

Vóór de zomervakantie zal de meervraag naar zware vrachtwagens opgevangen worden door enkele weken meer uren te presteren in de week en te werken op zaterdag. Na de zomervakantie, vanaf 25 augustus, wordt van start gegaan met een tijdelijke nachtploeg.

‘De orderintake is momenteel merkelijk hoger dan de voorbije twee jaar, waardoor we met de huidige capaciteit niet voldoende vrachtwagens kunnen bouwen om aan de vraag van de klanten te voldoen’, aldus algemeen directeur Kamel Sid. ‘Nu het vertrouwen van de klanten zich herstelt, moeten we ervoor zorgen dat we vlug en efficiënt kunnen inspelen op de vraag van de markt. Dit is cruciaal om onze klanten en ons marktaandeel te behouden en op die manier te zorgen voor de toekomst van ons bedrijf.’

Volvo Trucks zegt dat het vertrouwen geleidelijk verbeterde, na een trage start van de vraag in de tweede helft van 2012.

De nieuwe medewerkers worden vanaf april aangeworven en zullen in de bestaande ploegen of nachtploeg terechtkomen. Er worden productie- en logistieke medewerkers voor de eindassemblage en het aankleden van cabines gezocht, net als onderhoudstechnici. Daarnaast zijn er ook vacatures voor leidinggevenden en ondersteunende bediendenprofielen.

Meer informatie op www.volvogroup.be of 09/250.43.69. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content