AB InBev-Belgen verkopen aandelen

© reuters

De Belgische familiale aandeelhouders van AB InBev slaan munt uit de hoge koersen, en verkochten ruim 2,8 miljoen aandelen in de laatste vier maanden van 2012.

Het AB InBev aandeel piekt, met op Witte Donderdag een koers van bijna 78 euro. De Belgische familiale aandeelhouders slaan munt uit de hoge koersen, en verkochten ruim 2,8 miljoen aandelen in de laatste vier maanden van 2012.

Na een relatief kalme verkoopperiode sinds einde 2010, verkopen de Belgische familiale aandeelhouders weer fiks wat aandelen in de wereldbrouwer.

Tussen einde augustus en het einde van 2012 verkochten ze bijna 2,83 miljoen aandelen. Het aantal aandelen van de Luxemburgse holding EugéniePatriSébastien, waarin de Belgische families hun AB InBev belang groepeerden, zakte naar 130,2 miljoen.

Het is van de periode na de overname van de Amerikaanse marktleider Anheuser-Busch in november 2008 geleden, dat de families nog veel verkochten. Tot einde 2010 vlogen ruim 33 miljoen familiale aandelen de deur uit. Daarna werd het relatief rustig, tot dus het einde van de zomer van 2012.

In totaal verkochten de Belgische families sinds de overname van Anheuser-Busch bijna 36,6 miljoen aandelen. Dat is iets meer dan twee procent van een brouwer met ruim 1,6 miljard aandelen. De opbrengst uit de verkoop wordt onder meer gebruikt voor de aflossing van leningen die werden aangegaan bij een kapitaalverhoging in november 2008 (voor de overname van Anheuser-Busch).

De families behouden, samen met hun Braziliaanse confraters, stevig de controle over de wereldbrouwer, met een belang van 52,2 procent. Het belangrijkste controlevehikel is de Stichting Anheuser-Busch InBev, met een belang van 41,3 procent. (WR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content