6 tips om de ogen te beschermen bij beeldschermwerk

De hele tijd kijken naar een beeldscherm schaadt uw ogen niet, maar kan ze wel vermoeien of reeds bestaande oogafwijkingen aan het licht brengen.

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Uw beeldscherm moet altijd loodrecht staan ten opzichte van ramen: nooit naar een raam gericht of met de rug ernaartoe.

2 Uw werktafel moet zich op de juiste hoogte bevinden en ook correct gericht zijn: het licht moet links invallen voor rechtshandigen en rechts voor linkshandigen

3 Verlicht uw documenten goed en zorg ervoor dat u zichzelf niet verblindt of dat er hinderlijke reflecties op het beeldscherm of werktafel komen.

4 Pas de lettergrootte aan.

5 Knipper vaak met de ogen: kijken naar een beeldscherm vraagt een voortdurende fixatie van de ogen waardoor we minder vaak met de ogen knipperen en waardoor de ogen sneller uitdrogen. Bovendien staat in een kantoorruimte vaak de airco aan en is de lucht dus droog. Drink daarom veel water, verlucht regelmatig en bevochtig de omgevingslucht.

6 Zorg voor een goede verlichting van de werkruimte die u echter niet verblindt en geen hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaakt.


“Guide du travail sur écran”, opgesteld door het Franse INSERM (Institut national de la santé et de la recherche médicale).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content