SPORTIEVE MANAGERS

Bedrijfsseminaries koppelen aan rivierkanoën, oriëntatielopen, mountainbiken en nog andere sportaktiviteiten in een natuurrijke omgeving “waar Vlamingen thuis zijn,” dat doet CLC-Sporthotel in de Belgische Hoge Eifel.

Eens per jaar strijkt een delegatie NCMV-leden neer in Wirtzfeld, een dorpje van amper driehonderd zielen in een “bergachtige” omgeving van Duitstalig België. Ook bedrijven en ministeriële departementen vinden geregeld de weg naar CLC-Sporthotel. “In een ongedwongen, huiselijke sfeer, kunnen managers, ondernemers en hun kaderleden hier in alle rust de koppen bij elkaar steken en tegelijk uit een aanbod à la carte een aantal sportaktiviteiten beoefenen. Ideaal voor het aanscherpen van de groepsdynamiek,” zegt Lode Claes, initiatiefnemer en oprichter van CLC-Sporthotel en CLC-Buitensport.

CLC staat voor Club Lode Claes. Twintig jaar geleden, na zijn studies sociale wetenschappen aan de KU-Leuven, richtte Claes in de studentenstad de sportvereniging CLC op. Naast zijn hoofdberoep, het promoten van wetenschappelijke boeken bij uitgeverij Acco, organizeerde hij voor studenten en jonge afgestudeerden sportweekends in Wirtzfeld. Tot hij in 1989 het plaatselijke “Sporthotel” kocht, met 26 tweepersoonskamers, seminariezalen voor 20 tot 30 man, sauna en overdekt zwembad.

Het runnen van CLC-Sporthotel werd de hoofdaktiviteit (met een omzet van 14 miljoen frank). Daarnaast groeide “CLC-Buitensport” uit tot een aparte entiteit met een vaste kern entoesiaste beoefenaars van langlauf-trektochten in de Franse Vogezen, vierdaagse rafting op de Haut-Allier in Frankrijk of op de Riu Noguera in Catalonië, zevendaagse avontuurlijke kanotochten op de Orb in de Franse Languedoc of op de Alto Ebro in Spanje. “Mensen samenbrengen, om in onderlinge solidariteit de door hen vooropgestelde doelstellingen te realizeren, is de achterliggende filozofie van CLC. Maar we doen dat zeer bewust zonder daar teoretische bespiegelingen tegen aan te gooien,” vertelt Lode Claes.

Wegens zijn uitzonderlijk mikroklimaat kan deze kleine uithoek van de Oostkantons zich verheugen op de meeste dagen sneeuw in heel het land : “Hier, in de omgeving van het meer van Bütgenbach, de wouden van Rocherath, tussen prachtige rivieren als de Rur, Warche, Kyl, Our, Amblève, genieten we op nauwelijks 600 meter hoogte van eenzelfde mikroklimaat als in de Franse Vogezen. Met Kerstmis hebben we nog de latten kunnen aanbinden voor een partijtje langlaufen. Lang heeft het niet mogen duren, maar er zijn zoveel alternatieven : de natuur leeft hier nog uitzonderlijk en seizoenen lopen hier nog zoals seizoenen horen te lopen,” mijmert Claes.

LODE CLAES (CLC-SPORTHOTEL EN CLC-BUITENSPORT) Kaderleden in een ongedwongen sfeer bij elkaar brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content