Specialist in hotels

© GF

Sinds dit voorjaar is Isabelle Jamet de nieuwe verkoopdirecteur van Pandox AB, de toonaangevende eigenaar van hotels in Noord-Europa. Jamet heeft een diploma hotelmanagement en een jarenlange ervaring in de hotelsector. Voordat ze naar België kwam, werkte ze onder meer voor een hotel in Chantilly ten noorden van Parijs en voor het Hyatt Regency Hotel op de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Ze bekleedde er telkens commerciële functies. “Ik heb toen geleerd wat een hotelketen met een sterk gestructureerd werkkader is. Ik houd van de manier van werken van de Amerikaanse ketens. Ik heb graag dat er snel beslissingen worden genomen en dat er veel actie is.” In 2001 werd ze marketingdirecteur van het Sheraton van Roissy, in 2002 kwam ze aan bij het Hyatt Regency Brussels Barsey.

De keten Hyatt is de rode draad in haar loopbaan. Na de geboorte van haar zoon besloot Jamet in België te blijven. Ze bleef geregeld van keten veranderen, maar het type werk dat ze deed, bleef hetzelfde. In 2007 was ze als verkoopdirecteur betrokken bij de opstart van Dolce in Terhulpen. In 2009 ging het richting het Brusselse Congressenpaleis, de Square. “Dat was een periode die me niet beviel. Ik kwam terecht in een bedrijf met een rigide hiërarchie”, zegt ze.

Daarom keek ze opnieuw richting de Amerikaanse hotelgroepen. In 2010 kwam Jamet aan de leiding van de commerciële afdeling – eerst van vijf en daarna van vier hotels – van de Amerikaanse groep Starwood, die eind 2015 werd overgenomen door Marriott. In de Europese wijk opende ze het eerste Aloft Hotel.

Bij Pandox AB, dat in Brussel acht hotels bezit, belandt Jamet in een omgeving waar snel wordt beslist en ze over een grote autonomie beschikt. “De bedoeling is ons commerciële team te versterken en meer aanwezig te zijn in het Brusselse.”

JR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content