Mooi in het midden

Volgens de analyse van het studiebureau de Crombrugghe & Partners bedraagt de gemiddelde vraagprijs op de Oost-Vlaamse markt voor nieuwbouwappartementen 3.200 euro per vierkante meter ofwel 256.000 euro voor een appartement van 80 vierkante meter. Het plaatst Oost-Vlaanderen precies in het midden van de Vlaamse provincies. Vlaams-Brabant (3.350 euro/m2) en West-Vlaanderen (inclusief de kust 3.425 euro/m2) zijn duurder, Antwerpen (3.150 euro/m2) en Limburg (2.775 euro/m2) zijn goedkoper. Het Oost-Vlaamse provinciale prijsgemiddelde klom de voorbije zes maanden 2,5 procent hoger.

De stad Gent blijft buiten schot als duurste deelmarkt, maar het prijsverschil met de randgemeenten neemt opnieuw een beetje af. Terwijl de prijzen in de Gentse rand 4 procent hoger gingen naar 3.425 euro per vierkante meter, stabiliseerde het prijspeil in Gent op 3.950 euro.

Ook in de deelmarkt Eeklo stabiliseerden de prijzen. Met een gemiddelde vraagprijs van 2.830 euro per vierkante meter blijft het de goedkoopste regio in Oost-Vlaanderen voor nieuwbouwappartementen.

Mooi in het midden

In de kijker

Op de voormalige fabriekslocatie van de Molens van Deinze zijn de projectontwikkelaars 3D Real Estate en Atenor eind vorig jaar gestart met de bouw van het gemengde project Liv – De Molens. Langs de Leie in het centrum van Deinze komen er verdeeld over drie gebouwen 106 appartementen, acht handelsruimtes en een ondergrondse parking met staanplaatsen, garageboxen en kelderbergingen.

Het oude fabrieksgebouw wordt gerenoveerd en zal onderdak bieden aan winkels, horeca en cultuur- en recreatiefaciliteiten. De woonfunctie wordt ondergebracht in drie nieuwbouwvolumes. Voor het ontwerp gingen de projectontwikkelaars in zee met het Noorse architectenbureau Reiulf Ramstad Arkitekter (RRA).

De oppervlakte van de appartementen varieert van 62 tot 160 vierkante meter. De prijzen van de eenslaapkamerappartementen starten vanaf 230.000 euro. Voor de appartementen met twee slaapkamers ligt de startprijs op 320.000 euro en voor de drieslaapkamerappartementen is dat 360.000 euro. De penthouses hebben een startprijs van 370.000 euro.

Mooi in het midden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content