Dit jaar al 100 miljoen euro zwart geld aangegeven

Dit jaar zijn al 127 dossiers ingediend voor fiscale regularisatie. Die zijn goed voor een aangegeven bedrag van 109 miljoen euro, bericht De Tijd donderdag.

Daarmee komt de teller van de vierde regularisatieronde, die in 2016 startte, al op 1,2 miljard aangegeven zwart geld. Dat leverde de fiscus tot 378 miljoen euro aan boetes en heffingen op.

Dat bedrag kan nog stijgen, want niet alle dossiers zijn al verwerkt. Tijdens de vorige drie regularisatierondes, die plaatsvonden in 2004 en tussen 2006 en 2013, werd voor 13,6 miljard euro zwart geld aangegeven. Dat leverde de schatkist toen 3 miljard euro op.

De huidige regularisatieronde voor Vlaamse belastingen loopt tot eind 2020, voor de federale is er geen einddatum voorzien. Nu er internationaal meer gegevens worden uitgewisseld, vrezen veel Belgen dat hun fiscale zonden nog boven water komen, schrijft de krant. Ook Belgische banken nemen geen geld meer aan waarvan de afkomst niet kan bewezen worden, zodat regulariseren vaak nog de enige optie is.

Partner Content