Belgian Knockout is onzeker

Op de officiële kalender die de European Tour onlangs heeft aangekondigd, is geen voorlopige datum vastgesteld voor de Belgian Knockout. Dat hoeft niet te betekenen dat het toernooi niet zal plaatsvinden. Er zijn nog een aantal datums vrij, onder meer in augustus, en er wordt nog volop onderhandeld. Maar het is geen goed nieuws dat er geen knoop is doorgehakt.

De Belgian Knockout werd in 2017 voor het eerst georganiseerd op initiatief van Thomas Pieters en zijn familie. Maar het toernooi is nog altijd niet incontournable in het Europese circuit. De hybride spelformule zou een van de oorzaken kunnen zijn. De eerste twee edities op het Antwerpse parcours van Rinkven waren bovendien verlieslatend.

In België is het hoe dan ook moeilijk een golftoernooi op dit niveau te organiseren, niet het minst door het aanzienlijke budget dat nodig is. De toekomst van de Belgian Knockout lijkt dus onzeker. Voor de Belgische golfwereld is het nu hopen dat er een oplossing wordt gevonden, zodat ons land op de Europese kalender blijft staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content