3 vragen aan Sam Steverlynck

Co-hoofdredacteur kunstblad HART

Het kunstblad HART zet er pertinenter en radicaler uit. Vanwaar die facelift?

“We willen meer een statement maken, zonder pamflettair of militant te zijn. We werden vroeger wat te veel de speelbal van de kunstagenda, waardoor die de inhoud ging bepalen. Nu willen we scherpere keuzes maken en niet obligaat focussen op reviews van expo’s in musea, galeries en kunstencentra. Het is niet omdat er in WIELS een nieuwe expo loopt, dat die meteen in HART een recensie moet krijgen.”

Schrikt u met het formaat en de typografische covers geen lezers af?

“We hebben geen krantenformaat meer, maar zijn we een echt magazine. Alle nummers kun je in je bibliotheek naast elkaar zetten als een collector’s item. We blijven dicht bij de kunstenaars staan. We zijn er trots op dat veel artiesten voor het eerst media-aandacht hebben gekregen in HART.”

Ook de website kreeg een stroomstoot.

“Vroeger was de website te veel een plek voor korte nieuwtjes, nu moet het onlinemagazine evenwaardig zijn aan het gedrukte blad. Er zijn best wat mensen met een digitaal abonnement, die daardoor ook toegang hebben tot het archief. We zetten ook in op voordeelabonnementen voor studenten kunstgeschiedenis of kunsthogeschool.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content