Newtec uit Sint-Niklaas levert technologie om afgelegen gebieden, boten en vliegtuigen te connecteren met het internet. Het is één van de snelste groeiers in deze sector en zag zijn omzet de voorbije drie jaar verdubbelen tot 100 miljoen euro. De kmo werd door Agoria ook uitgeroepen tot 'Fabriek van de toekomst' voor haar integrale aanpak in de transformatie naar Industrie 4.0.

Lees ook: "Wordt blockchain een gamechanger voor exporterende bedrijven?"

"Enerzijds digitaliseren en automatiseren we onze productie steeds meer, van orderintake tot het einde van het productieproces", vertelt CEO Thomas Van den Driessche. "Maar we zetten ook nieuwe tools in voor onze exportactiviteiten. Daar komen zoveel dimensies bij kijken: geografische spreiding, innovatieve productlijnen, organisatorische aspecten... Dat kan je vandaag niet meer door één iemand alleen laten bekijken. Dus ook daarvoor zetten we digitale tools in."

Thomas Van den Driessche

Nog 3 miljard mensen zonder internet

Newtec ziet nog een groot groeipotentieel voor zijn technologie. "Er zijn nog 3 miljard mensen die nog niet geconnecteerd zijn met het internet. Het internet of things en de ontwikkeling van 5G zullen de vraag naar connectiviteit alleen maar doen toenemen. Wij volgen al deze evoluties op de voet. We zien ze in al onze geografische afzetmarkten maar de snelheid van de evolutie verschilt, van Noord-Amerika, Europa en Azië tot de dorpen in Afrika."

Lees ook: "De economische wereldorde wordt in vraag gesteld"

Deze internationale speler levert toe aan zeer diverse klanten, zoals de Verenigde Naties, grote satellietoperatoren maar ook start-ups. Thomas Van den Driessche: "We leveren bijvoorbeeld aan serviceproviders in ontwikkelingslanden of start-ups die grote kapitaalrondes nodig hebben om hun activiteiten te ontwikkelen. Zulke klanten hebben vaak een hoger risicoprofiel. Dan maken wij gebruik van ons netwerk van banken en van de mogelijkheden van Credendo om de risico's te beheersen."

De oplopende spanningen in de wereldhandel worden nauwkeurig gemonitord door Newtec. "Aangezien we globaal actief zijn, kunnen we onze focus bepalen aan de hand van geopolitieke omstandigheden. Specifieke zaken als importtaksen en wisselkoersen blijven belangrijke parameters in de besluitvorming", besluit de CEO.

Het thema digitalisering staat ook hoog op de agenda van het Credendo Trade Forum, dat op 15 november plaatsvindt in Brussel. Voor meer info: www.credendoforum2018.be.

Newtec uit Sint-Niklaas levert technologie om afgelegen gebieden, boten en vliegtuigen te connecteren met het internet. Het is één van de snelste groeiers in deze sector en zag zijn omzet de voorbije drie jaar verdubbelen tot 100 miljoen euro. De kmo werd door Agoria ook uitgeroepen tot 'Fabriek van de toekomst' voor haar integrale aanpak in de transformatie naar Industrie 4.0.Lees ook: "Wordt blockchain een gamechanger voor exporterende bedrijven?""Enerzijds digitaliseren en automatiseren we onze productie steeds meer, van orderintake tot het einde van het productieproces", vertelt CEO Thomas Van den Driessche. "Maar we zetten ook nieuwe tools in voor onze exportactiviteiten. Daar komen zoveel dimensies bij kijken: geografische spreiding, innovatieve productlijnen, organisatorische aspecten... Dat kan je vandaag niet meer door één iemand alleen laten bekijken. Dus ook daarvoor zetten we digitale tools in."Nog 3 miljard mensen zonder internetNewtec ziet nog een groot groeipotentieel voor zijn technologie. "Er zijn nog 3 miljard mensen die nog niet geconnecteerd zijn met het internet. Het internet of things en de ontwikkeling van 5G zullen de vraag naar connectiviteit alleen maar doen toenemen. Wij volgen al deze evoluties op de voet. We zien ze in al onze geografische afzetmarkten maar de snelheid van de evolutie verschilt, van Noord-Amerika, Europa en Azië tot de dorpen in Afrika."Lees ook: "De economische wereldorde wordt in vraag gesteld"Deze internationale speler levert toe aan zeer diverse klanten, zoals de Verenigde Naties, grote satellietoperatoren maar ook start-ups. Thomas Van den Driessche: "We leveren bijvoorbeeld aan serviceproviders in ontwikkelingslanden of start-ups die grote kapitaalrondes nodig hebben om hun activiteiten te ontwikkelen. Zulke klanten hebben vaak een hoger risicoprofiel. Dan maken wij gebruik van ons netwerk van banken en van de mogelijkheden van Credendo om de risico's te beheersen."De oplopende spanningen in de wereldhandel worden nauwkeurig gemonitord door Newtec. "Aangezien we globaal actief zijn, kunnen we onze focus bepalen aan de hand van geopolitieke omstandigheden. Specifieke zaken als importtaksen en wisselkoersen blijven belangrijke parameters in de besluitvorming", besluit de CEO.