Peter Vanden Houte (ING): “Beurs biedt interessante perspectieven op LT termijn”

Macro-economisch ziet het er goed uit dankzij een aantrekkende economie, stijgende aanwervingintenties en toenemende investeringen. Er loeren echter wolken om de hoek die voor schaduw of onweer kunnen zorgen: de evolutie van de olieprijs, de nog steeds sluimerende schuldencrisis en de inflatie(verwachtingen).

Peter Vanden Houte, Chief Economist van ING België :”Deze inflatieverwachtingen hebben tot gevolg dat veel cliënten alternatieven zoeken voor hun spaartegoeden die ze de laatste jaren hebben opgebouwd. De beurs biedt nog altijd interessante lange termijnperspectieven. Beursschommelingen blijven echter een realiteit, zoals nog eens bewezen werd door bijvoorbeeld de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de gebeurtenissen in Japan.”

ING selecteert uit de kwalitatieve fondsen van haar partners (ING Investment Management, Amundi, Black Rock & Franklin Templeton), fondsen die expliciet inspelen op het financieel-economisch scenario.

Peter Vanden Houte: “Momenteel hebben onze ING-strategen bijvoorbeeld een uitgesproken voorkeur voor de IT-sector omwille van o.a. een aantrekkelijke koers-winstverhouding en de investeringen door de bedrijven die nu een inhaalbeweging kennen. Het fonds Franklin Technology van Franklin Templeton kan hierop een antwoord zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content