Italië blijft in de ban van de onzekerheid

In Italië staat de regering bloot aan heel wat kritiek, een groot deel van de bevolking is het niet eens met de aangekondigde besparingsmaatregelen. De vraag is echter of er wel een alternatief bestaat voor de regering van technocraten die het land momenteel bestuurt.

Ex-premier Berlusconi beschuldigt zijn opvolger Mario Monti er van aan het hoofd te staan van een regering die het land in een recessiespiraal heeft gestort.

Anderzijds is Berlusconi, die zopas tot gevangenisstraf werd veroordeeld wegens fraude, niet van plan te zijn om opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen.

Risicopremie kan opnieuw oplopen

Giada Gianni, European economist bij Citigroup, vreest dat de onzekerheid op de financiële markten zal blijven worden gevoed door het ontbreken van geloofwaardige alternatieven voor de regering van Mario Monti. De komende zes maanden kunnen beslissend worden.

Wanneer de hervormingspolitiek van Mario Monti wordt weggefloten, kan de risicopremie voor Italië opnieuw verder oplopen.

De politieke situatie toont volgens Gianni aan dat Italië niet zo stabiel is als algemeen wordt aangenomen. De komende zes maanden kunnen daarom beslissend worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content