Hedge funds hebben posities in goud met 66% afgebouwd

Een jaar geleden was iedereen positief voor de edelmetalen in het algemeen en voor goud in bijzonder, waarbij de meest wilde koersdoelen naar voren werden geschoven.

Het leek slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de goudprijs zou doorstijgen richting 2000, 3000 of zelfs 5000 dollar per troy ounce.

Tegenwoordig is het een stuk stiller geworden rond het goud. Heel wat analisten doen er nu liever het zwijgen toe, anderen hebben het geweer van schouder veranderd.

De slinger is naar de andere kant overgeslagen, sommige goudspecialisten zien de prijs nu terugvallen richting 700 dollar.

Hedge funds geloven niet meer in huidige stijgingsfase goud

Walter “Bucky” Hellwig, manager van BB&T Wealth Management in Birmingham, Alabama, wijst er op dat de fondsbeheerders niet meer geloven in het goud. De long posities van hedge funds werden vanaf de piek in augustus 2011 met maar liefst 66% afgebouwd.

Hellwig geeft zelf eerlijk toe niet te weten welke richting de goudprijs zal inslaan. Hij stelt alleen vast dat tussen 1 januari en pakweg er nauwelijks nog beweging is geweest in de goudprijs.

Die bewoog in een smalle trading range, maar een uitbraak uit die range kan forse prijsbewegingen veroorzaken, zoals we in de afgelopen dagen hebben gezien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content