H. D’Haese (B: Degroof): “Eerste belangrijke deal Ter Beke op komst sinds 2003?”

Ter Beke en de aandeelhouders van Stefano Toselli, beiden belangrijke spelers op de West-Europese markt van koelverse lasagne, kondigden aan dat zij op 30 september 2010 een overeenkomst hebben ondertekend om de oprichting van een joint venture te onderzoeken.

Deze joint venture heeft tot doel lasagne en pasta maaltijden te commercialiseren in Centraal en Oost-Europa. Het Franse Stefano Toselli en het Belgische beursgenoteerde Ter Beke kondigen aan dat zij de opportuniteit zullen onderzoeken om samen koelverse lasagne en pasta maaltijden te commercialiseren in Centraal en Oost-Europa.

Het business plan zal eveneens de bouw van een geautomatiseerde productiesite in Centraal Europa evalueren, die exclusief voor de Centraal en Oost-Europese markt zou produceren.

De finalisering van de studie en de realisatie van alle opschortende voorwaarden zijn gepland voor het voorjaar van 2011. De overeenkomst voorziet in de oprichting van een 50/50 joint venture tussen YHS Holdings (“YHS”), de holdingvennootschap die Stefano Toselli controleert, en FreshMeals, Ter Beke’s bereide gerechten divisie.

De joint venture overeenkomst zal voor Ter Beke een call optie bevatten zowel op het aandeel van YHS in de joint venture als op de aandelen van Stefano Toselli.

De waarderingsformules voor deze call opties, die zullen kunnen worden gelicht in 2018, zijn gebaseerd op kasstromen en op algemeen aanvaarde marktmultiples.

Hans D’Haese (Bank Degroof): “Is er een eerste belangrijke deal voor Ter Beke op komst sinds 2003? Het aandeel is nog aantrekkelijk gewaardeerd, zodat ik een advies opbouwen handhaaf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content