GdF Suez neemt Brusselse beurs op sleeptouw

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten lopen op tot in de buurt van anderhalf procent, hoewel de BEL 20 het met een winst van ongeveer 1% iets bescheidener houdt. GdF Suez neemt Brusselse beurs op sleeptouw, dit aandeel was in de opening de sterkste stijer. Op economisch vlak wordt vooral de situatie in Duitsland op de voet gevolgd.

Rekening gehouden met het feit dat de (economische) proximiteit van Duitsland met het meest geladen geopolitieke conflict hoe dan ook onmiskenbaar is, dan is de terugval van Duitse beurs volgens professor Duchateau op zich geen verrassing.

Maar ook hier geeft Duchateau het voordeel van de twijfel aan een aantal Duitse topwaarden (die ook inzake gerealiseerde resultaten de afgelopen weken voor een verademing konden zorgen).

Vandaar ook dat de terugval in een aantal Duitse bedrijven voor hem eerder als een aankoopsignaal wordt aanzien. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content