Europese defensiereus komt er niet vanwege Duits protest

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen voor de belangrijkste indices echter beperkt blijven. De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer een kwart procent in het rood, terwijl de koers van de euro dicht bij het slotniveau van gisteren standhoudt.

In Brussel loopt het verlies voor de BEL 20 op tot in de buurt van driekwart procent, waarbij Nyrstar momenteel de sterkste daler binnen de index is. Ook Ageas, AB-InBev en D’Ieteren liggen zwak op koers. Op de bredere markt is Option nog steeds een opvallende daler.

De fusie tussen EADS en BAE Systems gaat niet door, waardoor de grootste militaire wereld er dus niet komt. De fusiegroep, die in totaal 220.000 werknemers zou tellen, stuitte op het veto van de Duitsers.

Beide bedrijven gaan zodoende hun eigen strategie blijven ontwikkelen. De koers van EADS noteert in reactie op het bericht hoger, die van BAE Systems moet terrein prijsgeven.

FPIM bezit meer dan 3% in Befimmo

Conform de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen en als gevolg van de invoering van een statutaire drempel van 3% in de statuten van Befimmo CommVA, tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van 15 december 2008, deelt Befimmo mee een kennisgeving te hebben ontvangen van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (“FPIM”).

Hierin meldt de FPIM dat haar participatie in het kapitaal van Befimmo op 3 oktober 2012 de drempel van 3% heeft overschreden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content