Europese beurzen openen kalm, geruchten over kapitaalverhoging Deutsche Bank

De Europese beurzen zijn vanmorgen kalm en rustig geopend, zonder dat er grote bewegingen bij de belangrijkste indices plaatsvinden. De ondertoon is licht positief, maar een duidelijke richting is voorlopig niet zichtbaar. De Spaanse Ibex-index opende iets hoger.

Ook de DAX bleef licht in de plus. Op de Duitse beurs doet het gerucht de ronde dat Deutsche Bank via een kapitaalverhoging 3 miljard euro zou willen ophalen, bericht dat nog niet werd bevestigd. De Brusselse beurs opende op haar beurt fractioneel hoger, zonder opvallende uitschieters.

Solvay breidt zijn portefeuille uit

Solvay maakte vanmorgen bekend dat zijn nieuwe fabriek voor ultrazuiver fosforzuur van halfgeleiderkwaliteit in Bernburg, Duitsland begonnen is met de levering van dit gravurezuur met hoge toegevoegde waarde aan producenten van elektronische toestellen en componenten en aan de halfgeleiderindustrie.

Dit nieuwe, uiterst zuivere zuur is een aanvulling van de productportfolio van ultrazuivere natte chemicaliën voor de elektronische en de halfgeleiderindustrie zoals waterstoffluoride en peroxides. De fabriek gebruikt een nieuwe en uiterst precieze kristallisatietechnologie die Solvay in samenwerking met zijn Nederlandse technologiepartner TNO heeft ontwikkeld.

“Deze nieuwe fabriek voor fosforzuur vult een aantal investeringen en capaciteitsuitbreidingen aan, uitgevoerd door de Divisie Elektronische Natte Chemicaliën in de voorbije twee jaar, hoofdzakelijk in China en de Verenigde Staten, en vooral gericht op andere uiterst zuivere producten zoals waterstofperoxide, waterstoffluoride en ammoniumfluoride. Met fosforzuur voegen wij een nieuw product van vitaal belang toe aan ons productengamma. We rekenen op onze analytische, logistieke en klantenondersteunende capaciteiten om ons aanbod aan onze klanten in de halfgeleiderindustrie te verbeteren”, verklaarde Steve Dobson, Hoofd van de Divisie Elektronische Natte Chemicaliën van Solvay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content