Drukke dag wat betreft bedrijfsresultaten aan beide kanten Atlantische Oceaan

Vandaag is het aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een drukke dag wat bedrijfsresultaten betreft. In Brussel is het uitkijken naar de cijfers van Umicore, Mobistar en Euronav. Daarnaast rapporteren ook nog KPN, Alfa Laval, STMicroelectronics en DE Master Blenders. Woensdag is het opnieuw een overgangsdag, maar donderdag en vrijdag komen heel wat zwaargewichten met cijfers.

In de Verenigde Staten rolt de resultatenstroom rustig verder, vandaag zijn er onder andere de cijfers van Unisys, Gilead Sciences, Netflix, Juniper Networks, First Financial, 3M, Broadcom, Harley-Davidson, United Technologies, Du Pont de Nemours, RF Microdevices, Facebook en Amgen. In de komende dagen gaan nog heelwat bedrijven komen rapporteren.

Positieve beurzen bij onduidelijk technisch beeld

De internationale aandelenmarkten kenden vorige week volgens ABN Amro weer eens een goede week met stijgingen van 2% tot 3% ten opzichte van vorige week vrijdag.

De meeste toonaangevende indices gingen in een rechte streep omhoog, zij het dat donderdagavond in de Verenigde Staten Google roet in het eten dreigde te gooien.

Een voortijdig uitgestuurd persbericht met tegenvallende resultaten leidde tot grootscheepse – veelal automatische – verkooporders, waardoor de koers van het aandeel per saldo met 8% daalde.

Achtergrond van de positieve stemming op de beurzen was volgens ABN Amro een doorzettende verbetering van het macro-economische beeld en ook veelal meevallende bedrijfsresultaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content