Aziatische bedrijfsresultaten blijven achter op de verwachtingen

De Aziatische beurzen zijn vandaag hoopvol gestemd, met uiteindelijk toch beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De beleggers trekken zich op aan de beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse bouwsector die gisterenmiddag werden bekendgemaakt.

Van de 437 bedrijven die tot dusver in Azië de resultaten hebben bekendgemaakt, zijn er 54% die niet aan de verwachtingen konden voldoen. Dat betekent dat de wereldwijde economische groeivertraging in zowat alle delen van de wereld vaste vorm begint te krijgen.


Gemiddeld noteren aandelen op de Aziatische beurzen nu aan 12,50 keer de verwachte winsten voor 2012. In het geval van de Standard & Poor’s 500 is 13,70, bij de Euro Stoxx 600 11,70. Aziatische aandelen zijn dus middelmatig gewaardeerd, wat ruimte geeft voor een verdere stijging.

Goudmijnaandelen blijven zwak gestemd

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, verloor op weekbasis 1,1 procent. Palladium sloot de week zo goed als ongewijzigd af (+0,1 procent) maar platina werd 0,5 procent goedkoper.

De Amerikaanse automarkt blijft het vrij goed doen. In de Verenigde Staten werden vorige maand 14,1 miljoen auto’s en lichte vrachtwagens verkocht. Het verkoopcijfer van juni werd opwaarts bijgesteld van 14 naar 14,3 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content