Aphilion blijft geloven in superioriteit aandelenbeleggingen

Vorige maand hield Aphilion samen met Jeremy Siegel al een betoog voor de superioriteit van aandelenbeleggingen, en de fondsbeheerders gingen daar nog even op door.

Vooral de bron van de historisch betere prestaties van aandelen verdient nader bekeken te worden, want hoewel de statistische bewijzen zeer sterk zijn, valt volgens Aphilion nooit uit te sluiten dat het om een toevalstreffer, of een eenmalige beweging

gaat.

Een belangrijke factor werd vorige week reeds aangehaald: in ongeveer 40% van de jaren presteren aandelen slechter dan obligaties/kasbons.

Dat is, volgens Siegel, “the primary reason why it is so hard for many investors to stay in stocks”. Dat vat mooi samen het bij aandelen om gaat: de moeilijkheid om in aandelen te blijven.

Het verklaart volgens Aphilion onder meer het merkwaardige feit dat veel mensen uit aandelen stappen op een moment dat ze net zeer slecht gepresteerd hebben.

En het zorgt ervoor dat aandelen een hoger dan gemiddeld rendement moeten kunnen voorleggen om voldoende beleggers te blijven overtuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content