Amerikaanse beurzen hebben wind in de zeilen

De Amerikaanse beurzen voelen de wind volop in de zeilen blazen, de belangrijkste indices boeken nog steeds stevige winsten. De aandacht van de beleggers ging vooral uit naar de verklaring die FED-president Janet Yellen vandaag gaf, waarin ze aankondigde dat de politiek van de Amerikaanse centrale bank voorlopig niet gewijzigd wordt. Wel wordt de evolutie van de economie nauwlettend in de gaten gehouden.

De recente terugval in de Amerikaanse conjunctuurindicatoren is volgens professor Stefan Duchateau eerder een verdoken positief signaal voor (vooral de Zuid Oost Aziatische) groeilanden. Misschien is dit zelfs een eerste indicatie voor een langzaam maar gradueel herstel van de zwaar geteisterde beurzen van deze traditionele groeipolen.

Maar de schrik zat er bij de beleggers wel even goed in, hoewel de rust in de afgelopen dagen leek terug te keren. Het was wachten op de heropening van de Chinese beurzen na de viering van het nieuwjaarsfeest om de situatie opnieuw in te kunnen schatten, inmiddels is dat dus gebeurd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content