Omhoog met de postaandelen

Marc Morioux © Emy Elleboog

Met de overname van Bubble Post heeft bpost de ambitie een toonaangevende speler te zijn voor pakjes in België. Intussen werd het aandeel bpost gestraft voor de halfjaarcijfers. We denken dat dat een overdreven reactie is.

Call op bpost

Koop call bpost december 2017 met uitoefenprijs 24,00 euro @ 0,30 euro

We gingen in mei resoluut à la hausse met een gekochte call september 23,00 euro. Dat was een beetje tegen onze normale strategie, omdat we liever opties schrijven. We betaalden voor die call 0,38 euro en het was een schot in de roos. Vandaag kost dat contract bijna 3 keer meer (0,90 euro).

Maar als de koers van bpost niet stijgt boven 23 euro, dan zal de optie waardeloos worden. We kunnen deze call nu verkopen met een mooie winst. We geven de raad dat te doen. De eindvervaldatum nadert snel. We handhaven dezelfde strategie en kopen met de opbrengst een langer lopend contract met een hogere uitoefenprijs.


Call op PostNL

Koop call PostNL juni 2018 met uitoefenprijs 4,00 euro @ 0,20 euro

Het aandeel PostNL krijgt ook klappen. De koers van het aandeel staat op het laagste peil van het jaar en al een derde onder de biedprijs van bpost eind vorig jaar. We wezen beleggers die de Nederlanders niet vertrouwden in verband met de overname-onderhandelingen op de eenvoudigste baissestrategie. Met een beperkte inleg van 0,27 euro kochten we een putoptie met uitoefenprijs 4,5 euro die afliep in december vorig jaar. Dat was een voltreffer. Maar nu is de situatie anders.

Misschien is het postbedrijf intussen toch rijp voor een fusie of een overname? Bovendien keert PostNL opnieuw een dividend uit. Dat is mogelijk door de verbeterde ontwikkelingen bij het pensioentekort en de gezonde balans. Daar liggen mogelijkheden voor ervaren optiebeleggers die mikken op de langere termijn.

Met de voorgestelde optie kopen we het recht om 100 aandelen PostNL te kopen tegen 4 euro. Dat is ongeveer 8 procent hoger dan de huidige koers. We hebben voldoende tijd gekocht, tot 15 juni 2018. De kans dat er tegen dan iets met het bedrijf gebeurt, vinden we meer dan waarschijnlijk. Onze inzet is bovendien beperkt (0,20 euro x 100). Komt er een fusie of een overname, dan zitten we op de eerste rij om van de hausse te profiteren.

Partner Content