Westvleteren XII blijft beste bier ter wereld

© belga

Volgens de Amerikaanse bierwebsite RateBeer is de Belgische trappist Westvleteren XII net als vorig jaar het beste bier ter wereld.

De ‘Westvleteren XII’ is tijdens de RateBeer Awards 2014 opnieuw verkozen tot beste bier van de wereld. Dat blijkt uit de top-100 van beste bieren ter wereld, die de Amerikaanse bierwebsite RateBeer maandag heeft bekendgemaakt.

De Westvleteren XII leidt al voor het vierde opeenvolgende jaar de lijst met beste bieren. De West-Vlaamse gemeente Vleteren wordt overigens opmerkelijk gewaardeerd door de bierliefhebbers wereldwijd. Behalve de Westvleteren XII haalde de Extra 8 van Westvleteren de top-100. Bovendien werden de Black Albert, Pannepot en de Pannepot Reserva van brouwerij De Struise
Brouwers uit Oostvleteren opgenomen in de internationale lijst.

Brouwerij Het Anker uit Mechelen is met de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer eveneens sterk vertegenwoordigd. Andere Belgische toppers zijn de frambozenlambiek Hommage van 3 Fonteinen uit Beersel, de Bush de Nuits (Scaldis Prestige de Nuits) van brouwerij Dubuisson en de trappist Rochefort 10.

De RateBeer Awards worden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt op basis van de quoteringen die de bierliefhebbers zelf geven op de website van RateBeer. (Belga/BO)

De top 10

1. Westvleteren 12 (XII)
2. Three Floyds Dark Lord Russian Imperial Stout (Bourbon Barrel Aged)
3. Russian River Pliny the Younger
4. Toppling Goliath Kentucky Brunch
5. AleSmith Speedway Stout (Barrel Aged)
6. Bells Black Note Stout
7. Rochefort Trappistes 10
8. Toppling Goliath Mornin’ Delight
9. Three Floyds Dark Lord Russian Imperial Stout (Bourbon Vanilla Bean)
10. AleSmith Speedway Stout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content