Vermijd een politieke discussie op kantoor

Sommige mensen willen op kantoor wel eens een boompje opzetten over politieke aangelegenheden. Ze vragen een collega, klant of leverancier naar zijn mening over een bepaalde kwestie. Maar u laat zich beter niet verleiden tot een duidelijk standpunt. U zou een zakenrelatie kunnen verliezen.

Politiek is een taboe-onderwerp. Ook als u gepassioneerd bent door politiek of zelfs een militant van uw partij bent, moet u daarover zwijgen op het werk. De gouden regel voor beschaafde gesprekken is niet voor niets dat er niet gesproken wordt over politiek, religie, seks en geld. Net zoals uw salaris is uw politieke overtuiging een taboe-onderwerp.

Wees een kameleon. Als uw gesprekspartner een mening verkondigt die u niet deelt, luister dan aandachtig. Dat zal hij waarderen. Geef geen blijk van enige verbazing of tegenkanting, maar zeg: “Het is complex. Ik vind het moeilijk om daar een mening over te vormen.” Of: “Ik weet het niet meer. Ik stem blanco.”

Geef er een draai aan. Als de ander aandringt om te weten hoe u gaat stemmen, maak dan een verbale pirouette door te zeggen: “Dat mag zelfs mijn echtgenote niet weten. Alleen het stemhokje zal getuige zijn van mijn keuze.”

Bron: L’Entreprise

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content