Umicore wil zinkactiviteiten van de hand doen

Materiaaltechnologiegroep Umicore is van plan de zinkactiviteiten Zinc Chemicals en Building Products te verkopen.

Beide divisies hebben hun winstgevendheid aanzienlijk verbeterd en staan voldoende sterk om hun activiteiten verder te ontwikkelen in een omgeving die beter bij hen aansluit. Dat heeft Umicore bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers.

“De beste oplossing voor beide divisies is een andere eigenaar”, aldus een Umicore-woordvoerder. Bij Zinc Chemicals en Building Products werken zo’n 1.500 mensen, verdeeld over negentien sites. Een groot deel daarvan ligt in Frankrijk.

In België telt Zinc Chemicals drie vestigingen, waar in totaal 250 mensen werken. Umicore zoekt daarnaast ook allianties voor de activiteiten Electro-Optic Materials en Thin Film Products. Umicore wil ze wel binnen de groep houden, maar brengt ze onder in aparte juridische entiteiten met het oog op de zoektocht naar strategische allianties. Umicore wil zo de groei van die activiteiten versnellen.

In Olen werken 180 mensen voor de divisie Electro-Optic Materials. Die divisie verwerkt germanium, dat onder meer zijn toepassing vindt in nachtcamera’s of zonnecellen voor satellieten.

Het is de bedoeling tegen eind 2016 de portefeuille te herschikken. Umicore realiseerde vorig jaar een winst van 170,6 miljoen euro, tegen 179 miljoen euro een jaar eerder. De recurrente winst voor interesten en belastingen daalde 10 pct tot 274 miljoen euro, als gevolg van lage metaalprijzen in recycling en ongunstige wisselkoersen. Umicore verwacht dat de winstgevendheid in 2015 zal toenemen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content