Topman Blokker stapt op

© belga

Casper Meijer stapt eind juni op als CEO van Blokker Holding en als directeur van winkelketen Blokker.

Het vertrek van Blokker-topman Meijer heeft te maken met meningsverschillen tussen de commissarissen (leden raad van bestuur) en de aandeelhouders over de snelheid van de veranderingen bij het winkelconcern en de ‘onderliggende financiële resultaten’.

De winkelketen Blokker ondergaat sinds vorig jaar grote strategiewijzigingen. Daarbij richt het bedrijf zich volledig op de Blokker-keten en worden andere winkelbedrijven verkocht.

“De verwachtingen waren dat het wat sneller zou gaan”, zegt een woordvoerster over de koerswijziging. Of dat de verwachtingen van Meijer, de aandeelhouders, de commissarissen of van alle drie waren, wilde ze niet zeggen.

Op vragen over de financiële resultaten ging Blokker evenmin in. De koerswijziging ging gepaard met het sluiten van honderden winkels, ook in België, het schrappen van bijna 2.000 banen en het verkopen van winkelbedrijven als Xenos en Intertoys.

Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, Blokker, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderde wensen van consumenten. Dat is nodig om in een zeer concurrerende markt het hoofd boven water te houden.

De houdstermaatschappij Blokker Holding houdt op termijn helemaal op te bestaan. Meijer was sinds januari 2016 topman van Blokker Holding en sinds augustus 2017 van Blokker. Daarvoor was hij onder meer actief voor Unilever en Ahold.

Vanaf juli zal Michiel Witteveen zijn taken waarnemen. Witteveen is op dit moment voorzitter van de raad van commissarissen (raad van bestuur) van Blokker Holding.

Het vertrek van Meijer heeft volgens het bedrijf geen gevolgen voor het uitvoeren van de aangekondigde plannen.

Volgens RetailDetail is de topman van Blokker België-Luxemburg, Bernd Bosch, maandag al opgestapt. De gespecialiseerde nieuwswebsite vernam dat in de wandelgangen, klinkt het. Op zijn LinkedIn-profiel zijn alle verwijzingen naar het Nederlandse bedrijf intussen weggehaald.

Halfweg 2017 kondigde Blokker na een akkoord met de bonden de sluiting aan van 63 van de 190 Belgische filialen, waardoor 279 van de ruim 900 banen verloren gingen.

Partner Content