Thrombogenics mag oogmedicijn ook in Europa verkopen

Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics mag zijn oogmedicijn Jetrea ook in Europa verkopen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend.

Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics mag zijn oogmedicijn Jetrea ook in Europa verkopen. Dat maakt het bedrijf vrijdag zelf bekend.

Eerder kreeg Thrombogenics al de toelating om Jetrea, de commerciële naam voor ocriplasmine, in de Verenigde Staten te verkopen.

Voor de lancering op de Europese markt was het wachten op de definitieve goedkeuring van de medische waakhond EMA.

ThromboGenics werd het eerste Belgisch beursgenoteerd biotechbedrijf – vanaf maandag 18 maart terug te vinden in de sterindex Bel20 – dat erin slaagde een geneesmiddel helemaal op eigen houtje op de lucratieve Amerikaanse markt te lanceren.

De verkoop van Jetrea, een medicijn dat verkleving aan de achterkant van het oog kan oplossen en zo een zware en dure operatie kan vermijden, zou op termijn jaarlijks honderden miljoenen euro’s moeten opleveren. Sommige analisten voorspellen zelfs een jaarlijkse opbrengst van minstens een half miljard euro. Op de Amerikaanse markt bedraagt de verkoopprijs van een dosis Jetrea 3950 dollar. (BO/Be.L)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content