Sanoma rekent op meer kijkers voor VIER en VIJF in het najaar

© Belga

Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma België dat voor een derde eigenaar is van De Vijver Media, zegt dat de televisiezenders VIER en VIJF dit najaar moeten groeien.

“Zo een proces vraagt geduld, maar verdere groei is toch absoluut noodzakelijk”, klonk het bij de voorstelling van de jaarresultaten van de groep. “Ik kijk met veel belangstelling uit naar de najaarsprogrammatie, die sterker moet zijn dan in 2012.”

Vorig jaar was De Vijver Media goed voor een omzet van 52,5 miljoen euro, 23 procent van de omzet van Sanoma Media Belgium. In het eerste kwartaal van 2013 zakte de bijdrage al tot zo’n 20,6 pct van de groepsomzet.

Het bereik van VIER en VIJF ligt in mediamiddens onder de verwachtingen, maar Van Hecke is naar eigen zeggen niet zo verrast. “De vrees die bij sommigen heerste over wat er ging gebeuren in de markt, was niet evenredig met onze verwachtingen. Al mocht het natuurlijk altijd iets meer zijn.” Het najaar op de nieuwe zenders kon nog profiteren van een aantal sterke ankerpunten zoals “De Slimste Mens”, terwijl het voorjaar die publiekstrekkers niet meer heeft.

Geduld

De CEO van Sanoma wees erop dat een nieuwe televisiezender altijd geduld vraagt. “Ik heb hier zelf ook ervaring mee: de groei van de VRT heeft ook acht jaar geduurd.” Van Hecke wees erop dat zo’n project nieuwe competenties vergt. “We moeten de creatieve kracht van Woestijnvis harmoniseren met een commercieel tv-station.”

Positief volgens hem is in elk geval de reactie van de adverteerders. “Die zijn tevreden met een zender die een ander profiel heeft dan vtm.”

De tv-ervaring bij De Vijver zal gebruikt worden voor Libelle TV, dat in de zomer door Sanoma wordt gelanceerd. Zo zal SBS instaan voor de reclameregie en zullen er ook programma’s worden gedeeld tussen VIJF en Libelle TV.

Kapitaalverhoging

Op de vraag of er een kapitaalverhoging komt bij De Vijver Media, wilde Van Hecke geen commentaar kwijt. Een mogelijke afwaardering van deze participatie in de boeken van Sanoma Belgium noemde hij “speculatie”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content