Kwart van de banen op de tocht bij Coca-Cola Services in Anderlecht

© reuters

Bij Coca-Cola Services in Anderlecht verdwijnen 50 tot 75 van de 218 banen. Dat bevestigt Tina De Greef, vakbondsafgevaardigde bij de christelijke bediendebond LBC-NVK.

De beslissing over de ontlagronde werd maandag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Volgens vakbondsvrouw De Greef liggen Europese herstructureringsplannen aan de basis van het collectief ontslag.

“We wisten al enkele maanden van die plannen, dus de vrees voor ontslagen was er wel al. Maar het aantal verloren banen licht wel een stuk hoger dan verwacht”, zegt ze.

De ontslagen vallen allemaal bij Coca-Cola Services in Anderlecht, waar de Amerikaanse frisdrankreus in februari nog 1,9 miljoen euro investeerde in een nieuwe productielijn.

De verschillende bottelarijen van Coca-Cola Enterprises in ons land, onder meer in Wilrijk en Gent, blijven gespaard.

Over welke afdelingen in Anderlecht precies worden getroffen, bestaat nog geen duidelijkheid. Daarvoor is het volgens De Greef wachten op een nieuwe ondernemingsraad vrijdag, waar meer uitleg over de beslissing zal worden gegeven.

In oktober 2016 vielen al eens 26 ontslagen bij Coca-Cola België, verspreid over de verschillende vestigingen. Het ging toen vooral om werknemers in kaderfuncties.

Bij Coca-Cola België werken ongeveer 2.300 mensen, verspreid over drie productievestigingen (in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine), zes distributiecentra, een technische afdeling in Londerzeel en het innovatiecentrum in Anderlecht, waar ook de administratieve zetel gevestigd is.

Partner Content