Ford Genk weegt op Belgische autoproductie

© belga

De drie Belgische autofabrieken van Ford hebben in het eerste halfjaar 4 procent minder auto’s geproduceerd dan in de eerste zes maanden van 2011.

Volgens berekeningen van De Tijd daalde de productie van Volvo Cars in Gent licht met 0,7% maar was er een zware terugval bij Ford Genk, waar er in het eerste halfjaar 16 procent minder wagens van de band rolden. Bij Audi Brussels nam de productie toe met 8 procent.

In de vestiging van Ford in Genk, waar er in het eerste halfjaar 78.618 wagens werden geproduceerd, worden exclusief de grote Ford-modellen voor de Europese markt gebouwd. De terugval in Genk is in de eerste plaats te wijten aan de verminderde verkoop van volumemerken die te lijden hebben onder de kwakkelende Europese automarkt.

De terugval heeft ook te maken met de Ford-modellen die stilaan aan het einde van hun levensduur zitten, waardoor de verkoop enkel nog met promoties en extra opties recht kan worden gehouden. De nieuwe modellen laten op zich wachten.

De tegenvallende productie bij Ford Genk had ook gevolgen voor de tewerkstelling in die vestiging. Er werd daardoor geregeld gebruikgemaakt van de regeling van tijdelijke economische werkloosheid. “In de eerste jaarhelft waren er 45 dopdagen”, aldus woordvoerder Arnaud Henckaerts. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content