Factureren is kinderspel

Eén klik volstaat om een factuur of betalingsherinnering te versturen met de diensten van de Naamse start-up Koalaboox.

De Belgische website Koalaboox is gespecialiseerd in facturatie en betalingsopvolging.Ondernemers en zelfstandigen kunnen er terecht voor een nieuwe vorm van elektronisch factureren. Maar ook wie zijn facturen liever via de klassieke weg verstuurt, blijft niet in de kou staan: via de functie KoalaPost wordt een factuur met één klik bij de post afgeleverd, als gewone brief of als aangetekende zending. KoalaPost ontstond uit een partnerschap tussen Koalaboox en PostGreen, een cloudoplossing waarmee bedrijven hun brieven of aangetekende zendingen via een pc of tablet kunnen versturen. Ze hoeven de documenten daardoor niet langer zelf af te drukken, in een envelop te steken en te frankeren.

Koalaboox is de eerste Belgische website die zowel elektronische als papieren facturatie aanbiedt. De gebruiker maakt zelf uit welk kanaal hij het meest gebruikt. “Je kunt je Koalaboox-account ook koppelen aan je bankrekening”, zegt Frédéric Lodewyk, een van de oprichters van de Naamse starter. “Het systeem haalt de rekeninguittreksels op en gaat na of de facturen betaald zijn. Als het nodig is, wordt een betalingsherinnering verstuurd.”

De dienst is gratis tot drie klanten.Voor 9,95 euro per maand beheert de gebruiker de facturen van maximaal 25 klanten, en voor 14,95 euro per maand heeft hij recht op een onbeperkt factuurbeheer. “Het is onze ambitie uit te groeien tot de referentiesite op de Franstalige markt, en we richten onze blik ook op Vlaanderen. De dienst die we aanbieden, zit in de lift, onder meer door de steun van Europa”, zegt Lodewyk, die het bedrijf met zijn vennoot Jean-François Lievens oprichtte.

Jacqueline Remits

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content