Ertzberg: Van vastgoed naar technologie

Jo Vandebergh © Thomas De Boever

Ertzberg staat bekend als vastgoedontwikkelaar, maar de vliegende start van de thuisleveringskast Bringme maakt van de onderneming een technologiebedrijf.

Wie Ertzberg zegt, denkt in de eerste plaats aan de residentiële ontwikkelaar die onder meer naam maakte met de duurzame stadswijk Tweewaters in Leuven. In Tweewaters introduceerde Ertzberg een slimme thuisleveringskast. Die kreeg de naam Bringme Box. Het product verscheen dit jaar op de markt. Gebruikers kunnen hun onlinebestellingen, zoals pakketten en boodschappen, laten leveren in een kast op het werk of thuis, ook als ze niet aanwezig zijn. “Koeriers vermijden op die manier zinloze ritten door de bundeling van leveringen, en de combinatie van ophalen en leveren. Bovendien moeten ze een pakket nooit twee of drie keer aanbieden”, motiveert CEO Jo Vandebergh. “Dat komt de mobiliteit ten goede en de CO2-uitstoot kan met de helft dalen.”

Dienstenplatform

De commercialisering startte in maart. Meteen hapten onder andere Siemens, Mondelez International, Medialaan en USG People toe. “We hebben tot nu toe 85 bedrijven gecontracteerd. Voor het einde van het jaar zullen dat er honderd zijn”, lacht Vandebergh. “Dat is goed voor 80.000 gebruikers en een omzet van meer dan 2,4 miljoen euro.” Op de vastgoedmarkt heeft Bringme volgens de CEO nog eens twintig residentiële projecten in de steigers staan. “Maar het zwaartepunt van onze activiteiten ligt vooral bij de verdere ontwikkeling van het dienstenplatform dat aangesloten is op ons netwerk van slimme boxen.”

Bringme lonkt nu bovendien naar het buitenland. In Nederland is Bringme al actief, in Londen bereidt het een proefproject voor. Daarna volgt de Duitse markt. “We willen zo snel mogelijk een zo groot mogelijk marktaandeel in Europa veroveren”, zegt Vandebergh. Maar hij begrijpt dat hij die ambitie niet enkel met de Bringme Box kan waarmaken. Momenteel investeert Bringme ook volop in de verdere ontwikkeling van de Bringme App. “Daarmee willen we meer geavanceerde functies aanbieden aan professionele gebruikers die aansluiten op ons platform.”

Het inzetten op Bringme heeft de focus van Ertzberg intussen volledig verlegd van vastgoed naar technologie. “Dat uit zich het beste in de verhouding van de voltijdequivalenten”, besluit Vandebergh. “Bringme heeft veertig medewerkers en een tiental vacatures. Vastgoedontwikkeling telt zes mensen.” (WT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content