‘Crowdfunding ABN Amro flopt, investeerders zijn hun centen kwijt’

© Reuters

Twee van de zeven bedrijven die werden opgericht met kapitaal uit het crowdfundingfonds van de Nederlandse bank ABN Amro zijn failliet verklaard. De investeerders zijn hun geld kwijt.

De poging van de Nederlandse bank ABN Amro om het concept ‘crowdfunding’ uit te testen, is mislukt. Die mislukte poging blijft niet zonder gevolgen voor wie er geld in gestopt heeft.

Twee van de zeven bedrijven met startkapitaal van het crowdfundingplatform van ABN Amro zijn namelijk failliet verklaard, meldt de Volkskrant.

Behalve het faillissement van de twee bedrijven, buitenreclamebedrijf GreenGraffiti en snoepmaker Yuno, raakten ook nog een hondertal investeerders die 5.000 euro in Platform Seeds hadden geïnvesteerd hun geld kwijt.

Jim Bowes, oprichter van GreenGraffiti, het bedrijf dat milieuvriendelijke buitenreclame maakte, heeft de 49 beleggers donderdag ingelicht dat het Amsterdamse bedrijf op 2 juni failliet werd verklaard.

Volgens Bowes mangelde er wat aan de regelgeving van overheidswege rond natuurlijke buitenreclame, waardoor klanten wegbleven.

ABN Amro heeft al laten weten niets voor de gedupeerde investeerders te kunnen doen., aangezien ze geen vordering op de onderneming hebben, luidt het.

ABN Amro waagde zich in 2012 als eerste bank aan het experiment ‘crowdfunding’. Begin 2015 hield de Nederlandse bank het experiment alweer voor bekeken.

(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content