Birgit Conix (Telenet) is Trends CFO of The Year

Birgit Conix © Karel Duerinckx

Birgit Conix is verkozen tot Trends CFO of the Year 2018. Eind juni verlaat ze Telenet voor de toerismereus TUI Group.

Birgit Conix werd verkozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit leden van de redacties Trends/Trends-Tendances en een aantal financiële experts, voor haar rol in het uittekenen van het strategische driejarenplan 2015-2018 bij Telenet. Dit plan ging gepaard met een ambitieuze cashflow-doelstelling, die consistent jaar na jaar gehaald werd.

De passage van Birgit Conix (52) als CFO van Telenet is niet ongemerkt voorbij gegaan. Sinds haar benoeming in 2013 deed de telecomonderneming vier overnames, verwierf ze een eigen mobiel netwerk en verdubbelde ze de vrije kasstroom. Synergieën en ambitieuze cashflow-doelstellingen werden netjes gerealiseerd.

Dat is ook de Duitse toerismegroep TUI niet ontgaan, die de Antwerpse als CFO binnen haalde. Conix gaat in juli in Hannover aan de slag. De overstap naar een wereldspeler geldt als een erkenning van haar kwaliteiten en een terugkeer naar de internationale context die ze eerder kende bij Heineken en Johnson & Johnson.

Birgit Conix haalde het van de andere genomineerden: Didier De Sorgher van Spadel, Koenraad Rogiers van H. Essers, Catherine Vandenborre van Elia en Mickael Van den Hauwe van WDP. Ze volgt Luc Popelier van KBC Group op, de laureaat van 2017.

Lees het uitgebreid interview met Birgit Conix: ‘Je moet telkens van nul geloofwaardigheid opbouwen’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content