Beherman Groep plant 20.000 m2 nieuwe kantoren in Mechelen

De Beherman Groep heeft vergevorderde plannen voor een nieuw kantoorcomplex op het Ragheno-Park in Mechelen. Verdeeld over drie verbonden gebouwen komt er 20.000 kantoorruimte op een steenworp van het station.

De Beherman Groep, vooral bekend om haar activiteiten in de autosector, speelt een belangrijke rol in het stedelijk vernieuwingsproject Ragheno-Park, achter het station van Mechelen. De groep is er eigenaar van meer dan dertien hectare grond. Onlangs heeft ze de onderhandelingen afgerond over de sanering van een deel van het terrein, dat vervuild is en waarvoor een brownfieldconvenant is afgesloten.

Het kantoorproject dat Beherman Groep er wil realiseren, wordt in de markt gezet onder de naam Pure M. Het ontwerp is van Jaspers & Eyers Architecten dat opteerde om het aanzienlijke programma van 20.000 m2 te verdelen over drie volumes. Dat gebeurt ‘om de schaal van het project met het achterliggend woongebied op een respectvolle manier te harmoniseren’. Olivier Beherman denkt niet dat de omvang van het project marktverstorend zal werken voor het kantooraanbod in Mechelen. “Mechelen heeft als strategische locatie tussen Antwerpen en Brussel voldoende aantrekkingskracht”, zegt hij. “De mensen zijn de files beu.” Hij mikt op een huurprijs van 150 euro m2/jaar, wat een nieuwe topprijs zou zijn voor Mechelen.

Appartementen

Beherman heeft voor de site nog meer kantoorontwikkelingen op het oog en het wil er een in tijdspanne van tien jaar ook een duizendtal flats realiseren. Om het nieuwe projectgebied te realiseren heeft de Beherman Groep sinds 2012 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het ervaren Eurostation-team en de Groep De Paepe. Met de invulling van een deel van het projectgebied is al begonnen. De gecentraliseerde dienst voor bloedtransfusie van het Vlaamse Rode Kruis zal zich in het Ragheno-park vestigen. Dit centrum, een ontwikkeling van SDM (Sustainable Development Mechelen) met de Beherman Groep en Bopro als aandeelhouders, wordt eind dit jaar opgeleverd.

Beherman Groep stelde Pure M voor op de vastgoedbeurs Realty in aanwezigheid van Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld). Die noemde het project een nieuwe belangrijke stap in de ontwikkeling van het Ragheno-Park en de vernieuwing van de stationsomgeving. Verwacht wordt dat de bouw van het nieuwe station en de bijhorende infrastructuur een sterke impuls geeft aan de stationsbuurt. Het Ragheno-Park ligt op ongeveer zeven minuten wandelafstand van het nieuwe station. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content