Ageas heeft interesse in Ethias

© Belga

Indien Ethias in de etalage wordt gezet, heeft Ageas interesse om de verzekeraar over te nemen. Dat zei topman Bart De Smet tijdens een bijeenkomst van investeerders.

“We volgen het dossier van heel dichtbij op”, liet De Smet weten tijdens de Investor Dinner in Londen. De topman windt er geen doekjes om: “De dag dat er een verkoopdossier is, moeten we op de eerste rij zitten.” Dat schrijft De Tijd.

Ageas wil zo zijn positie in ons land versterken. De verzekeraar lonkt voornamelijk naar het segment Niet-Leven. Een aantal weken geleden lieten verschillende media weten dat ook Belfius interesse zou hebben in Ethias. Maar de verzekeraar wou toen geen commentaar geven “op die geruchten.” Ook de buitenlandse groepen Baloise en Allianz hebben er in het verleden geen geheim van gemaakt dat ze lonken naar Ethias. Momenteel verkiest de verzekeraar om een eigen koers te varen.

Harde tijden

Door de lage rente is Ethias in de problemen gekomen met zijn First-rekening, die een gegarandeerde rente van 3 procent biedt, terwijl de marktrente 0 procent bedraagt. De verzekeraar hoopt het risico van de portefeuille nu in te perken door die rekeningen te verkopen aan andere partijen.

Een Europese stresstest bevestigde eerder al dat de verzekeraar niet bepaald in goede papieren zit. Die test, waarvan de officiële resultaten eind dit jaar worden bekendgemaakt, toont aan dat de verzekeraar niet bestand is tegen een nieuwe financiële storm. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content