Aegon slankt verder af

Aegon zet het levensherverzekeringsbedrijf in de etalage en trekt zich in het Verenigd Koninkrijk terug uit de markt voor collectieve lijfrenteproducten. De maatregelen passen in de strategie van de Nederlandse verzekeraar die gericht is op verbetering van het rendement en verkleining van risico’s.

Aegon wil zich de komende jaren sterker richten op de kernactiviteiten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. De levensherverzekeringsactiviteiten, die bij Aegon voor 1,6 miljard euro in de boeken staan, passen daar niet meer bij.

In het Verenigd Koninkrijk blijft Aegon actief op de particuliere pensioenenmarkt. Het bedrijf verwacht evenwel de kosten in het land eind 2011 met een kwart te verlagen.

De afgelopen twee jaar verkocht Aegon al zijn Taiwanese verzekeringsbedrijf en maakte het in totaal 5 miljard euro aan kapitaal vrij. Dat was nodig nadat Aegon door de kredietcrisis in de problemen was geraakt. De Nederlandse regering moest voor 3 miljard euro bijspringen. Inmiddels heeft Aegon een derde terugbetaald.

Met de maatregelen in het Verenigd Koninkrijk wil Aegon het rendement op kapitaal verhogen van 2,7 procent in 2009 naar 8 tot 10 procent in 2014. Tussen dit jaar en 2014 moet dat een kasstroom opleveren van 600 tot 650 miljoen pond sterling (715 tot 775 miljoen euro).

Aegon liet verder weten dat het aflossen van de resterende schuld aan de overheid prioriteit blijft hebben. Het terugbetalen is volgens het bedrijf mede afhankelijk van de goedkeuringsprocedure van de Europese Commissie “waarvan datum en uitkomst nog niet bekend zijn”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content