Adecco optimistisch over herstel uitzendmarkt

© EPA

Adecco is hoopvol dat het herstel van de uitzendmarkt aanhoudt. Dat heeft de grootste uitzendgroep ter wereld, geleid door de Belg Patrick De Maeseneire, woensdag verklaard.

Adecco zag in het vierde kwartaal van vorig jaar verbetering in de belangrijke markten van Noord-Amerika en Frankrijk, maar ook in de meeste andere markten waren er positieve signalen. Die positieve trend zette zich door in de eerste twee maanden van het jaar, met groeicijfers voor de markten in Frankrijk en Noord-Amerika de laatste weken.

Over het ganse jaar hielden de Zwitsers 8 miljoen euro over. In 2008 was dat nog 495 miljoen euro. De omzet daalde 26 pct tot 14,8 miljard euro. In de laatste drie maanden van het jaar was er een omzet van 3,8 miljard euro, 18 pct minder dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 42 miljoen euro.

De uitzendsector geldt als een barometer voor de economie. Bij een krimpende economie is de sector de eerste die klappen krijgt, maar bij een groeiende economie, trekt de sector als eerste weer aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content